Читать «Перверзни игри» онлайн - страница 68

Ема Томова

Когато се видехме, имаше задължителен ритуал – къпеше ме. Винаги. Преди и след секс. Пъхвахме се в душ кабината, изсипваше цяла шепа лосион в шепите си и започваше да обтрива тялото ми, без да пропуска нито сантиметър. Беше неочаквано възбуждащо – като да те подготвят за някое важно събитие.

Харесваше ми да ме пипа, навяваше ми онази (така липсваща ми) бащинска грижовност. Бащата къпе дъщеричката си. Подготвя я. И после я чука. Мисля, че и в двама ни са работели – тайно и дълбоко – несъзнавани инцестни механизми. Исках да ме изкъпе, да запълни отворите ми, фантазирах как ме пълни със спермата си, а после ме води на обяд, да ми купи сладолед и глезории.

Нали помните как Хумберт обгрижваше Лолита? Тази брилянтно описана страст ме опияняваше – да си панически обсебен от момиче, да го съзерцаваш така, все едно светът започва и свършва с него, да си луд до умопомрачение, да надскочиш общността, която би те линчувала... Представата как настръхват косъмчетата на Лолита, и още повече – как Хумберт трепери от това, се е загнездила в мен. Изпитвам почит към Набоков.

Само истински особняк можеше да ме грабне така. Само човек с ум извън конвенционалното би могъл да опише такава дълбока обич, такава безумна страст – неподправена, мощна, различна – страст, която те провокира да размишляваш върху редно и нередно и която може да те накара да се почувстваш нищожен. Оказва се, че един педофил би могъл да бъде по-грижовен, нежен и любящ от който и да било „нормален“. „Опасният“ Хумберт обожава и обогатява, „нормалният“ мъж унищожава Лолита. Затова става непоносимо – Хумберт рухва, виждайки рухването на Лолита. И с това приключва всичко.

Набоков. Колекционер на... пеперуди. Отричан, презиран и неразбиран. Най-странната птица на руския XX век.

Определено бих се чукала с Набоков. Особено след хаоса на „Покана за екзекуция“...

Цветан ми даваше усещането за сигурност, жестовете му ме пленяваха. На последните ни две срещи постоянно говореше за това как иска да съм малката му ученичка – сладка, невинна и перверзна. Искаше да си купя бели гащички, а аз добавих още детайли към „сценичното облекло“.

Когато се видяхме в апартамента му, той веднага ме хвърли на спалнята, но аз се измъкнах и му казах да не мърда от леглото. Отидох в другата стая да се приготвя.

Първо се съблякох гола. Обух снежнобелите гащички – изчистени и меки. После бели чорапки с дължина над коляното. Сложих бял, дантелен, абсолютно прозрачен сутиен – ареолите и зърната ми тъмнееха под ефирната материя. После обух сандалки на средно висок ток. Седнах пред огледалото и вързах косата си на две опашки с розови ластичета. Оцветих и устните си в розово. Накрая разпечатах една близалка. Станах и с тупкащо сърце се приближих към спалнята.

– Здравейте, господине – изчуруликах от вратата.

Зяпна ме. Веднага се усмихна.

– Ах, каква малка ученичка е дошла! – каза весело.

– Малка, но мнооооого палава...

Изговаряйки това, лизнах с езиче близалката и направих крачка напред, а той инстинктивно се хвана за оная работа. Не спираше да ме наблюдава с блестящи очи.