Читать «Керрі» онлайн - страница 107

Стівен Кінг

(поховав поховав хтось помирає)

і бездумно галасували цвіркуни.

Вона побігла, повітря наповнювало всі груди, вона побігла від Томмі, від пожеж і вибухів, від Керрі, але перш за все — від кінцевого жаху — тієї останньої ясної думки, яку швидко змило в чорний тунель вічності, яка лишила по собі тільки порожнє, тупоголове шипіння прозаїчної статики.

Післяспалах неохоче почав загасати, лишивши в її думках блаженну прохолодну темряву, яка нічого не знала. Вона сповільнилася, тоді зупинилась і відчула, як щось почалося. Вона стояла посеред великого імлистого поля, от-от маючи усвідомити.

Її швидке дихання потроху-потроху сповільнювалося, тоді запнулося, ніби забите…

І раптом вилетіло з неї одним заливчастим, обманутим криком.

Коли вона відчула, як її стегнами повільно стікає менструальна кров.

Частина третя. Уламки

ВЕСТОВЕРСЬКА ЛІКАРНЯ

ЛІКАРСЬКЕ СВІДОЦТВО ПРО СМЕРТЬ

Ім’я: Керіетта Н. Вайт Ким заповнено: RM

Адреса: Карлін-стріт, 47,Чемберлен, Мейн, 02249

Реанімаційна палата: ні Машина швидкої допомоги: № 16

Надана допомога: не надавалася, померла до прибуття

Час смерті: 28 травня 1979 р., 02 : 00 (прибл.)

Причина смерті: кровотеча, шок, коронарна оклюзія та/або (можл.) коронарний тромбоз

Ким упізнана: Сьюзен Д. Снелл

Бек-Чемберлен-роуд, 19, Чемберлен, Мейн, 02249

Найближчий родич: немає

Тіло видане: штату Мейн

Черговий лікар: Гарольд Кюблер

Патологоанатом: FM

Зі стрічки національних новин Associated Press, 5 червня 1979 р.:

ЧЕМБЕРЛЕН, ШТАТ МЕЙН

ОФІЦІЙНІ ДЖЕРЕЛА ПОВІДОМЛЯЮТЬ ПРО 409 ЗАГИБЛИХ І 49 ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ ВНАСЛІДОК ПОДІЙ У ЧЕМБЕРЛЕНІ. РОЗСЛІДУВАННЯ СТОСОВНО КЕРІЕТТИ ВАЙТ І ЇЇ ТАК ЗВАНОГО ТЕЛЕКІНЕТИЧНОГО ФЕНОМЕНА ТРИВАЄ НА ФОНІ ПОШИРЕНИХ ЧУТОК ПРО ТЕ, ЩО РОЗТИН ТІЛА ЮНОЇ ВАЙТ ВИЯВИВ ПЕВНІ НЕЗВИЧНІ УТВОРЕННЯ В ПІВКУЛЯХ І МОЗОЧКУ ГОЛОВНОГО МОЗКУ. ГУБЕРНАТОР ШТАТУ ПРИЗНАЧИВ НЕЗАЛЕЖНУ КОМІСІЮ ФАХІВЦІВ ДЛЯ РОЗСЛІДУВАННЯ ОБСТАВИН ТРАГЕДІЇ. КІНЕЦЬ.

5 ЧЕРВНЯ 0303Н АР

З газети Lewiston Daily Sun, неділя, 7 вересня (стор. 3):

НАСЛІДКИ ТЕЛЕКІНЕЗУ: ОБГОРІЛА ЗЕМЛЯ ТА ОБГОРІЛІ СЕРЦЯ.

ЧЕМБЕРЛЕН — Випускний вечір уже став історією. Багато віків мудреці запевняли нас, що час лікує все, але рани, яких зазнало містечко на заході Мейну, можуть виявитися фатальними. Житлові квартали в його східній частині так і стоять під охороною величних дубів, які несуть свою варту вже двісті років. Охайні будиночки в стилях «сільничка» і «ранчо» на Морін-стріт і Цегельному пагорбі такі самі чепурні й непошкоджені. Але ця новоанглійська пастораль межує з почорнілим і розтрощеним центром, і на багатьох галявинках перед охайними будинками стоять знаки «ПРОДАЄТЬСЯ». Ті ж оселі, в котрих ще живуть, позначені траурними віночками на дверях. Яскраво-жовті фургони транспортної компанії Allied і помаранчеві U-Haul різних розмірів нині стали на вулицях Чемберлена звичними.

Основний промисловий об’єкт містечка, Чемберленська швейна фабрика, стоїть на своєму місці — вогонь, що вирував у містечку впродовж тих двох травневих днів, оминув її. Та вже з 4 червня тут працюють тільки в одну зміну, причому президент фабрики Вільям Чембліс вважає подальше скорочення персоналу більш ніж вірогідним. «У нас є замовлення, — сказав Чембліс, — але неможливо утримувати фабрику без людей, що наповнювали б її щоранку, а в нас їх немає. З 15 серпня мені принесли тридцять чотири заяви. Єдиний вихід, що я його наразі бачу, — закрити цех фарбування й віддавати цю роботу стороннім підрядникам. Нам зовсім не хочеться скорочувати людей, але справа переходить у площину фінансового виживання».