Читать «Книга імен» онлайн - страница 53

Джилл Ґреґорі

— Просто не розумію, що відбувається. — Голос її тремтів, і Гатч бачив, що в очах її знову з'явився страх. — Тут лісові пожежі, а весь Нью-Йорк затоплено водою. Дивно, дуже дивно.

Стейсі наблизилась до вікна. Вона дивилася на дим, що здіймався від далекого жовтогарячого полум'я на горизонті, а коли повернулася до Гатча, в очах у неї бриніли сльози.

— Гатче, я безнастанно думаю про тих тварин, що опинились у вогні. Вони можуть урятуватися, хоч хтось із них?

Гатч відкашлявся.

— Хтось зможе.

— А решта? — Голос її обірвався. — Зрозуміти не можу, як таке дозволяє Господь.

Карі очі Стейсі були схожі на прозорі озерця болю. Неприховане страждання відбилося на невинному юному личку. Якби він тільки знав відповідь!

— Може, я не так багато знаю про Бога, як належало б, — нарешті мовив він. — Зате я добре знаю, як смажити яйця. Омлет, бовтанку чи окату яєшню, юна леді?

Стейсі судомно зітхнула та прикрила мокрі очі долонькою.

— Мабуть, бовтанку. — І знову підійшла до вікна й почала вдивлятись у далеку заграву.

— Як ви гадаєте, скільки піде часу, щоб загасити оті пожежі?

Розділ двадцятий

НЬЮ-ЙОРК

лизько двох годин пробирався Девід запрудженими вулицями до офісу Джадда Вонамейкера. Здавалось, увесь Нью-Йорк висипав на тротуари, юрмився навколо гучномовців, розшукував якусь їжу чи неушкоджений банкомат, — усі очікували бодай найменшого натяку на відновлення електропостачання й повернення до нормального життя.

Протискуючись крізь натовп, Девід ні на мить не забував про небезпеку й пильно стежив за людьми. Нарешті він дістався до надійної споруди ООН, але там було темно, офіс зачинено.

Девід тинявся біля входу, проклинаючи такий нікчемний зараз мобільник. Не працював і телефон у готелі. Скільки б не намагався він зв'язатися з Джаддом або Гатчем, усе було марно.

Пригнічений і сердитий, Девід міг лише сподіватися, що Стейсі тепер у безпеці під опікою Гатча. Питання, чи побачить він її колись знову, каменем тиснуло серце.

Що ж, доведеться повертатися до готелю. Не пройшов він і трьох кварталів, як апетитні булочки й пиріжки на вітрині магазину-пекарні заманили його всередину. Там було повно людей, а світло йшло тільки крізь вікно.

— Усе вчорашнє, — оголосив продавець, коли підійшла черга Девіда. — У нас розпродаж: три за ціною однієї. Закінчиться товар — настане кінець і мені. Що я можу спекти, як немає електрики?!

Девід купив півдюжини пиріжків, кілька шматочків бісквіта, дволітрову пляшку теплої кока-коли та знову вийшов на вулицю. Хоча за ніч вода трохи спала, машин практично не було, і це справляло моторошне враження. Він уважно роздивлявся навсібіч, прямуючи до готелю, і все роздумував, як це нападники розшукали їх минулої ночі.

Адже в Нью-Йорку мусить бути не одна тисяча ворожок Таро, — як сталося, що Темні янголи дізналися, до якої саме вони звернулися? Адже їхнє рішення було спонтанним.

Якщо тільки за нами не стежили від самого ресторану. Від «Йоцуби». Якщо Темні янголи вистежили нас за вечерею із Джаддом, Вонамейкер також у небезпеці.