Читать «Кристал» онлайн - страница 65

Джос Стърлинг

- Да имах и аз сестра като теб. Моята е още в пелени

Връчих на Ана маската и украшението й за коса.

- Ето, това е за теб.

- О, прекрасни са! Това ще е най-страхотно парти на всички времена! - И тя забърза към салона, за да нагласи бижутата си.

Всички гости бяха еднакво възбудени от необичайните накити за партито. Синьора Кариера остана назад и остави за мен похвалите, но аз я виждах как хвърля доволен и професионален поглед на ръчните ни изделия. Моята работодателка сияеше в огромна емералдовозелена рокля със сако в същия цвят. Тя вече се беше сприятелила с майката на младоженеца, Карла, която въпреки многото воали изглеждаше прекрасно в червената си рокля за фламенко, припомняйки си своя латиноамерикански произход. Скай беше облечена в синя рокля, но по-тъмна от моята, а Феникс гореше в искрящооранжево, което стоеше много добре на кадифения цвят на кожата й и тъмната й коса.

Потупах се сама по гърба: след една трудна седмица, по всичко личеше, че партито ще мине гладко.

В салона се чу удар на гонг.

- Вечерята е сервирана - произнесе напевно икономът.

Даймънд въздъхна.

- О, прекрасен е! Иска ми се да имах и аз иконом, който да оповестява вечерята. Така звучат толкова важно.

- Вечерята наистина ще бъде важна. Все още не си се запознала с готвача Луиджи

- Онзи Луиджи с не много лютото, но пикантно представление, така ли?

- Точно той. - Усмихнах се, когато си припомних наивния разговор преди няколко дни. Искаше ми се да можех да върна отношенията ни с Хав към тогавашната лекота, но всичко така се беше объркало. -Чудно ми е как ли се погаждат момчетата с екзотичната Лола? Даймънд ме хвана за ръка и ме поведе навътре.

Желая им успех. Но едва ли ще надминат нашето парти.

Вечерта мина, както се надявах. Ястието беше превъзходно. Колкото и пари да й струваше този мъж, за да се разпорежда в кухнята й, той заслужаваше всяко пени. Групата също се оказа неочаквано добра. Бях си помислила, че контесата ще наеме група, която ще изпълнява по-сериозен, почти класически репертоар, но тя познаваше Даймънд добре и беше ангажирала музиканти, които свиреха аранжименти на съвременна поп музика и джаз. На моминските вечери хората празнуват годините на свободен живот и бандата беше преценила добре своите младежки хитове, на които всички пригласяхме и танцувахме, необезпокоявани от присъствието на момчетата, които да ни гледат как се кълчотим. Вечерта беше прекрасна. Откакто се преместих във Венеция и оставих старите си приятели, бях забравила колко е забавно да излезеш за една вечер навън с момичетата.

Вечерта отлетя като миг и в полунощ моторната лодка се върна, за да пренесе гостите обратно във Венеция. Този път си тръгнахме в обратен ред на пристигането ни: първо бяха италианските приятелки, после и семейството.

Синьора Кариера ме прегърна майчински, когато се качи на втория курс.

- Отлична, отлична работа свърши, Кристал! Трябва да се гордееш със себе си.

- Благодаря ви.

- До понеделник, ако не се видим преди това. - Не можа да се стърпи да не ми припомни работата, но в този момент ми беше все едно. Бях започнала да чакам с нетърпение творческото въодушевление на магазина й Когато виждах колко красиво стои на момичетата изработеното от нас, се чувствах удовлетворена.