Читать «Кристал» онлайн - страница 117

Джос Стърлинг

Неочаквано Хав извика.

- Не викай така! - рече Айвс и се улови за гърдите.

- Току-що ми хрумна една много зла идея.

- Те са ми любими! - отбеляза Зед. Скай му се усмихна леко.

- Старата вещица се надява, че известността й в Италия ще й бъде от полза - нали нас никой не ни познава. Може да говори всякакви лъжи по наш адрес, защото никой не знае кои сме и какви сме. Прекалено добра работа свършихме, като си снишихме толкова много главите.

- Не разбирам какво е злото в плана ти, братко.

- Не е преценила, че на наша страна е едно от най-големите имена на планетата. Стив Хю, приятелят на Кристал, който се спуска да спаси сестрата на своето момиче, какъвто е герой.

- Не съм ли твоето момиче? - промърморих.

- Така е, мила, само че ние говорим за измислената земя на известността, където е повела битката си контесата. Защо не позвъниш на твоя холивудски хубавец и не го накараш да даде ексклузивно интервю за някоя международна новинарска компания? Да им каже, че ще изхвърли разказа на контесата от водата с гръм и трясък! Когато на хоризонта се покаже бойният му кораб, тя ще изглежда по-малка и от гумено патенце по вълните на океана.

- Мислиш ли, че ще се съгласи? - попита Феникс, като силно търкаше слепоочията си. Усетих, че тя усилено напъва мозъка си да си спомни Айвс взе ръката й и целуна кокалчетата на пръстите й, преди да се е наранила.

Кимнах:

- Да, ще го направи. Според мен даже може да извлече лична изгода от тази работа, тъй като смятам, че точно сега иска да отклони вниманието на печата от връзката си с Лили. Това ще им предостави нещо, за което да пишат няколко седмици поред.

- Може да се наложи и вие да дадете интервю - предупреди ни Трейс. - Готова ли за такова изпитание, Даймънд? Кристал?

- Ще направя каквото трябва - твърдо заяви Даймънд. - Само ми помогни с това какво да кажа.

- Разбира се - обеща Трейс.

Ако Даймънд имаше смелостта да го направи със съзнанието, че само част от ума й функционира както трябва, нима аз можех да й откажа?

- Добре. Ще участвам.

- Прекрасно - потърка доволно ръце Хав. - Хайде да проведем няколко телефонни разговора.

Когато Сол и Карла се прибраха, след като бяха закарали Уил в една венецианска болница, тази история вървеше по всички големи новинарски телевизии. Арестът на граф Монте Балдо представляваше интересен материал. В Би Би Си бяха намерили снимки от операцията в Централен Лондон и ги бяха предоставили на други информационни агенции Версията на контесата за неговата невинност беше силно разклатена, защото по време на следствието в полицията му бяха направили снимка, на която беше излязъл с налудничав поглед и нездрав цвят на лицето. След това тя беше съпоставена с шестте снимки на братята Бенедикт, направени от веронската полиция.

Гледахме как се разгръща целият филм.

- Ей, та ти приличаш на сериен убиец - присмя се Зед на Виктор. Понеже до този момент те бяха избягвали публичността, сега посрещаха по най-добрия възможен начин известността си. Според мен изглеждаха великолепно, особено Хав. Не бих се учудила, ако започнеха да получават писма от телевизионни почитатели в електронната си поща.