Читать «Съветът на злото» онлайн - страница 72

Анди Бригс

— Да не казвате, че това момче е Базилиск? Не е възможно — каза бързо той с пресъхнали устни.

— ДНК-то пасва точно. Джейк Хънтър е Базилиск. Интересното е, че те са забелязвани заедно. Затова смятаме, че детето е клонинг.

— Клонинг? Възможно ли е?

— Това е единственото възможно обяснение, тъй като имат едно и също ДНК. Дори близнаците имат различно ДНК. Хамелеон мисли, че това момче показва възможности над тези, които притежават обикновените супергерои.

Президентът беше озадачен.

— Не разбирам.

— Фондация „Герой“ иска да го изследва. Смятат, че може да е ценна придобивка. А от ограничената ни информация става ясно, че и Съветът на злото смята така. Базилиск се е отцепил от редиците на Съвета и действа самостоятелно.

— Мили боже, само това ни трябваше!

— Знаем къде се намират. Достъпът по въздух не е вариант, така че за да осъществим нападение, ще ни е необходимо специално оборудване от вашите тюлени — морските зверове. Военноморският флот не ни дава отговор, така че ни трябва вашето разрешение.

Президентът се загледа в невинното на вид детско лице на екрана и кимна утвърдително, забравяйки, че говореше по телефона.

— Разбира се, да. Направете всичко необходимо, за да спрете заплахата. Искам той и Базилиск да бъдат премахнати от лицето на земята веднъж завинаги.

Базилиск крачеше из стаята — знак, по който Джейк вече разбираше, че е изнервен.

— Казвал съм ти за Първичните. Това са хора, надарени по рождение с различни суперсили. В днешно време обикновено имат само по три или четири способности най-много, макар че съществуват и някои Първични с по много повече, както е имало преди десетилетия. За изследването на тези сили е била създадена частна фондация. В нея са открили начин да събират невероятните дарби и да ги предоставят на хора без подобни способности.

— На хора като мен ли? — попита Джейк. — Значи те са основали Villain.net?

— Не първоначално. Първичните, които са създали уебсайта, не са имали такива грандиозни идеи като теб и мен. Те са герои и са възнамерявали да разпространяват дарбата сред млади хора, за да формират поколения от герои. Сайтът, който са създали, се каза Hero.com.

— Hero.com? Името е почти толкова кофти, колкото и нашето!

— Името идва от инициалите на Фондацията: Higher Energy Research Organisation. Ние не можахме да измислим нищо оригинално за нашия сайт, така че стана Villain. Както ти казах и преди, те нямат нищо общо с герои. Уебсайтът им разпространява тяхната пропаганда и те нямат нищо против да печелят пари от това.

Джейк видя, че Базилиск се ядоса и се отдалечаваше от темата.

— Те взимат пари за свалянето на суперсили и после наричат нас мошеници. Поне при нас човек ги получава безплатно. — Базилиск поклати глава невярващо. — Въпреки това имат добра система. Отсява компетентния от некомпетентния, героите от злодеите. Няма нужда да споменавам, че по тази причина лошите момчета доста изостанаха. Така че най-видните злодеи се събраха и основаха Съвета на злото. Аз бях един от тях тогава.