Читать «Съветът на злото» онлайн - страница 73

Анди Бригс

— И откраднахте Hero.com.

— За какво всичките тези мъки и усилия да създадем нещо ново, когато е много по-лесно да го откраднем и просто да си сложим името на него? Проблемът е, че не знаем ограниченията на собствения си сайт, тъй като не сме го създали. Ние просто променихме външния вид, откраднахме базата данни, в която събираха своите сили и добавихме наши.

— И къде е всичко това в момента?

— Villain.net е при Съвета на неговото… тайно местонахождение. Докато Първичните обединяваха техните съществуващи сили, Съветът експериментираше и откри методи за създаване на нови сили, стигайки до същината на това, което правеше суперсилите възможни.

Джейк се намръщи. Възможността за контрол над всички суперсили го порази.

— Искаш да кажеш, че сте открили как да създавате свои собствени суперсили?

— Интересно се изрази, но да, по същия начин, по който се развъждат кучета — по-малки, с по-дълги уши или пък с по-къси опашки. Силите могат да бъдат култивирани.

Тишина изпълни стаята. Беше толкова тихо, че Джейк чуваше кръвта, пулсираща в ушите му и лекото бръмчене на климатика. Помисли за значимостта на всичко, което току-що беше научил. Ако можеше да създава свои собствени суперсили, то със сигурност нямаше да има ограничения за нещата, които да направи. Можеше да стане… бог.

— Комбинацията от нашите нестабилни, доморасли сили и уебсайт, който не можем напълно да разберем как работи, води до потенциални странични ефекти. Като реакциите, които има при теб.

— Какво ми има на мен?

Базилиск замълча и Джейк заподозря, че той беше преправил историята, пропускайки важна информация.

— Силите от Villain.net са по-мощни от тези на героичния му съперник — продължи Базилиск. — Трябваше да бъдат, защото се нуждаехме от предимство пред онези колекционери на добри дела. Затова предложихме повече сили с по-мощен състав, като единственият недостатък беше, че не траеха толкова дълго. Първоначалните опитни субекти, при които се проявиха странични ефекти, се взривиха няколко часа по-късно.

— Взривиха се! — извика Джейк. — И мен ли ме чака същото?

— Не, не. Поне не смятам така. Това беше проблем в самото начало на уебсайта.

Проблем в самото начало, помисли си Джейк.

— Нямаме време да проучим страницата подробно, не и откакто сме в постоянна битка за надмощие между двата сайта. Само ако можехме да измислим начин да разбием Hero.com.

На Джейк му хрумна нещо, което за щастие откъсна суперактивното му въображение от факта, че може да се самоунищожи.

— Защо не създадем вирус, който да съсипе сайта?

Базилиск спря да крачи и се обърна към Джейк.

Очите му светеха в яркосиньо и вълнението караше гласа му да трепери.

— Какво каза?

— Компютърен вирус. Използвах един в училище, за да срина цялата компютърна мрежа.

Базилиск положи ръка на рамото на Джейк в знак на възхищение.

— Гениална идея, Хънтър! През всичкото това време Съветът използваше груба физическа сила и какви ли не подмолни средства, за да събори Фондацията. А не им е хрумнало за Троянски кон и за ужасяващ Вирус, които предлагат необходимия потенциал. Какъв отбор само би се получил! — гласът на Базилиск прозвуча замечтано и той потъна в кроене на планове.