Читать «Силата на настоящето» онлайн

Екхарт Толе

СИЛАТА НА НАСТОЯЩЕТО

СИЛАТА НА НАСТОЯЩЕТО

Ръководство

за духовно просветление

ЕКХАРТ ТОЛЕ

Превод от английски

Жанета Шинкова

Ако искате да закупите книги на ИК Кибеа”,

можете да ги поръчате чрез най-близкия до вас

книготърговец, или на телефон (02) 988 0193,

както и на електронните ни пощи

[email protected] и [email protected].

ЦЕНТЪР ЗА КНИГИ И ЗДРАВЕ “КИБЕА”

София 1000, ул. “Д-р Вълкович” № 2А

(близо до ул. “Ангел Кънчев” и ул. “Солунска”)

Фирмена книжарница: 02 988 01 93

Eckhart Tolle

THE POWER OF NOW

Original English Language Publication 1997

by Namaste Publishing Inc., Vancouver, B.C. Canada

ISBN 954-474-361-8

Вие сте myk,

за да позволите да се осъществи

божественото предназначение на вселената.

Да, точно толкова сте значими!

Е к х а р т Т о л e

СЕРИЯ *ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ*

УВОД ОТ ИЗДАТЕЛЯ

МАРК АЛЪН

автор на “Визия в бизнеса” и “Визия в живота”

КНИГА КАТО “СИЛАТА НА НАСТОЯЩЕТО” се появява веднъж на десет години, може би дори веднъж на поколение. Това е нещо повече от книга, в нея има жива енергия, която може би ще усетите, докато я държите в ръцете си. Тя има силата да бъде събитие за читателите, да промени живота им към по-добро.

“Силата на Настоящето” е издадена за първи път в Канада и канадската издателка Кони Келоу ми разказа, че е чувала многократно за положителни промени и дори чудеса в резултат на увлечението на читателите по книгата. “Звънят читатели — разказа ми тя, — и много от тях споделят за чудотворни изцеления, промени и нарастваща радост, които са изживели, защото са приели тази книга.”

Книгата ме кара да осъзнавам, че всеки миг от живота ми е едно чудо. Това е самата истина, независимо дали го съзнавам или не. А “Силата на настоящето” ме учи как да го съзнавам отново и отново.

Още от първите изречения става ясно, че Екхарт Толе е един съвременен духовен наставник. Той не е свързан с конкретна религия, доктрина или гуру, учението му обхваща сърцевината, същността на всички традиции, без да противоречи на никоя от тях — християнството, индуизма, будизма, исляма, местни традиции и т. н. Той успява да постигне това, което правят всички големи учители: да ни обясни на прост и ясен език, че пътят, истината и светлината са вътре в самите нас.

В началото Екхарт Толе ни запознава накратко с историята си. Това е история на ранна депресия и отчаяние, достигнали връхната си точка в разтърсващо пробуждане една нощ скоро след двадесет и деветия му рожден ден. През последвалите двадесет години той разсъждава върху това изживяване, медитира и задълбочава прозренията си.

През последните десет години той се превърна в учител от световна величина с велико послание — същото като проповядваното от Христос и Буда: че състоянето на просветление е постижимо тук и сега. Възможно е да се живее без страдание, тревоги и нервност. За тази цел трябва да проумеем ролята си като създатели на собствената си болка, да проумеем как собственият ни ум създава проблемите ни с почти безспирния си поток от мисли — мисли за миналото и тревоги за бъдещето. Допускаме огромната грешка да се отъждествяваме с ума си, смятайки, че сме именно това — а всъщност сме нещо много по-голямо.