Читать «Перверзни игри» онлайн - страница 110

Ема Томова

Предпочитам филми със сюжет, с поне малко сценарий. Освен идеята за изначалното съществуване на словото и оттук – сътворяващата му субстанция, то беше сакрално за мен, съзнанието ми го въздигаше в култ; изобщо аз съм ценител на добрия изказ. Да умееш да говориш и пишеш правилно, гъвкаво, да боравиш с голям речников запас и да притежаваш стил си е истинско богатство.

Често при сблъсъка ми с низости, липса на ниво и култура, ме побиваха тръпки и се чувствах като изгубена. За моите 30 години имам ясен поглед за някои тендеции в обществото, а те са плашещи. Най-страшно е нечетенето. Книгата променя светове, издига умове, трансформира човека и го прави друг.

Книгата е спасение. Страдам за книгата. За нейното плачевно виреене днес.

И с присъщата си склонност да скачам в крайности, нека се върна на темата с порното.

Има порно и порно.

Има пошло порно, елементарно и лишено от естетика.

Има порно с вграден смисъл. С идеи, сюжет, роли, диалози. То въздейства съзнателно и несъзнателно. В него може да откриеш себе си, да се саморазбереш и да затвърдиш вкусовите си особености.

Има актриси с неприятен вид – с онази прекомерна изкуственост в гърди, нокти, коси, излъчваща се от очите им и така силно лъхаща на фалш, че ти не вярваш да изпитва удоволствие, знаеш, че тя само играе. За пари.

Но има страхотни актриси – с женствена визия, по-естествена и естетически издържана. Видимо е, че чувстват наслада и се справят блестящо с ролята.

За мъжете няма какво да се каже; те са просто инструмент, лишени от образ, остойностени единствено чрез най-щръкналата част на тялото си. И това е минус според мен.

Но нека завърша мисълта си.

Започнах от анимираните филмчета. Но не хентай. Има друг тип, вероятно се нарича манга порно, но не съм убедена и това не е важно за мен. Филмите са изпълнени с чудовища, зверове и изроди. Впечатлих се колко много се възбуждам от гледката красива нежна жена да бъде грубо ебана от грозни същества.

Гледах с любопитство. Мастурбирах.

Обикновено зверовете са свръхнадарени и „разпорват“ женските отвори, които (очевидно) са неограничено разтегливи и бездънни.

БДСМ нюансите присъстват изключително силно и това ми влияеше адски много.

Особено ме грабна следният сюжет: две огромни грозни чудовища хващат в плен крехка жена, чернокоска със сочни форми. Раздърпаната й рокля сякаш се държи на конци, нещо като бански в горната част и къса поличка надолу. Жената има уплашен вид, ококорени очи и прави отчаяни опити да избяга, но, естествено, това е безсмислено. Гигантските мускулести ръце на единия изрод я държат здраво, затова тя престава да се бунтува, а само гледа със страх.

Той обхваща лактите й и я повдига, позиционирал е тялото й пред неговото и я предоставя на другия, все едно му я дава като стока. Вторият грозник започва да я оглежда. Лиги текат от двете ъгълчета на устните му. Макар и анимация, отлично е предадено хищническото му желание. Това е въздействащо.