Читать «Перверзни игри» онлайн - страница 103

Ема Томова

Понякога, замисляйки се за сексуалните си подвизи, съзнавах, че съм имала повече изживявавания от десетки жени, взети заедно. Изпитвах гордост от тази равносметка.

Чехов улавя този тънък момент отлично и го представя блестящо – горчивата равносметка от напразно пропиления живот и обречеността на човека, който не може да промени нищо. Аз не бях като герой на Чехов, нито бях като Годо. Дори обратното – често изпадах във „вътрешна ярост“, когато нещата не се случваха както исках, когато ме задушаваха битовизми или когато правех нещо, ясно съзнавайки колко е безсмислено. Като да работиш работа, която не ти харесва… трупаш неудовлетворение, недоволство и отегчение, докато не стигнеш или до апатия, или до тотално обръщане на страницата. Когато бях в периоди, в които чувствах, че не правя стойностни неща с живота си, тогава врях и кипях; търсех начини... Имах вроден усет за ценното в живота – „моя си програма“, която често влизаше в разрез с общоприетото, както бе и в (невидим) конфликт с близките ми.

Колкото повече тайни авантюри имах, толкова повече усещах баланс в себе си. Все по-ясно разбирах двойствената си природа, но вече не я приемах с цената на болезнени вътрешни сътресения, страх, ридания и лутане.

Приех себе си такава, каквато съм.

Съзнах, че не е добре да живееш с човек, на когото поднасяш само такива страни от себе си, които ще му допаднат и няма да предизвикат конфликт. Глупаво, но често неизбежно. Когато сме влюбени, не сме себе си или по-точно: не сме такива, каквито сме, когато спрем да бъдем влюбени. Влюбеният и невлюбеният човек са две различни вселени. Краткотрайни. Винаги отминаващи.

Проумях също, че искам да бъда обичана такава, каквато наистина съм – с цялата си луда перверзност, със стихийната си страст, с дивашката си енергия и ненаситното си женско либидо.

Жената е прекалено многопластова, за да бъде пренебрегвана същността й. Осъзнах и че не мога да избягам от Себе си.

Аз бях всякаква – Жена, Майка, Курва, Съпруга, Сестра... и ми бяха присъщи всевъзможни особености, дълбоки като океана: любов, милосърдие, ненавист, грижовност, хладност, проницателност, интуиция, жестокост...

Преди време един мъж ми каза, че съм щяла да имам големи професионални успехи. Попитах го защо смята така, а той отговори: „Просто не може да правиш такъв секс и да не успееш и на други нива“.

Склонна съм да се съглася. Ясно разбрах, че сексът е моята дрога, моята зависимост, но това вече не предизвикваше пристъпи на паника, притеснения, че съм луда. Моята страст не е безконтролна.

Научих се да режисирам емоциите си и да властвам над тях.

Прислужницата на Господаря

Скоро след това страхотно преживяване се разхождах из центъра и влязох в страхотен магазин за бельо. Обожавах красивото фино бельо – особено дантеленото.