Читать «Лейди КАЛИГУЛА» онлайн - страница 26

Ласе Браун

След като стигна до върховно удоволствие, Месалина видя как Муций преговаря с останалите гладиатори. Помоли Лотар да отложи оргазма си и слезе от него.

Само по фини сандали с високи токове, тя се промъкна покрай мъжете, наслади се на ласките им и след това се обърна към Муций.

– Не се ли закле, че ще ме оставиш сама? – припомни му с подигравателна усмивка.

Гладиаторите възликуваха и вдигнаха наздравици в чест на Венера, Бакхус, бога на виното и разврата, както и на Приап, бога на вечната ерекция.

Муций се поклони и започна да се оттегля заднешком към стълбището. Месалина седна в скута на трака и го целуна така, както само една страстна любителка на мъжете може. Муций въздъхна дълбоко и изчезна.

Като видя сводника да идва към стълбището, Октавия бързо се скри зад ъгъла.

Муций прекоси първия етаж на таверната и се шмугна в кухнята. Ромул го последва.

– Имаш ли злато? – попита собственикът на таверната, който имаше право на дял от заработката на Муциевите проститутки на това място.

– Да, отвори шкафа – отвърна сводникът.

Ромул отвори шкафа, в който държеше най-различни дървени сандъчета на партньорите си. Муций взе от него ключа, отвори най-голямото ковчеже и бръкна в джобовете си, за да прехвърли в сейфа всичкото злато, което получи от гладиаторите за услугите на Месалина.

– Май доста струва младата принцеса, а, Муций? – подхвърли Ромул, чиито информатори вече му бяха донесли за сделката с Месалина.

– Да, но си дръж устата затворена, разбра ли?

– Защо? Не виждам нищо лошо в това жените да се забавляват – отвърна Ромул. – Плебеи или патриции, всички имат право да се изчукат както си пожелаят.

– Знам, знам... Просто искам да избегна прекаленото търсене.

Ромул се съгласи. Муций заключи сандъчето и увери приятеля си, че ще му даде дела на другия ден.

Върна се в таверната, повика две от робините си и им нареди да се навъртат и да наблюдават Месалина, като останат незабелязани. След това се смеси с тълпата и завърза разговори с конекрадците за клиенти и трикове.

Октавия наблюдаваше Муций от входа на дрешника, но не можеше да чуе какво говори.

***

Октавия бе дъщеря на богат римски сенатор, обвинен от император Тиберий в измяна, който се самоуби, когато тя беше само на седем годинки. Семейството ѝ загуби всичкото си богатство и момичето беше продадено за робиня на Акилий Требелий, който по-късно пък стана един от любовниците на Друзила. След смъртта на Тиберий Друзила убеди брат си да назначи Акилий за трибун на преторианците, високоуважаваните лични телохранители на императора. В знак на благодарност той дари осемнадесетгодишната Октавия на имперската принцеса.