Читать «Лейди КАЛИГУЛА» онлайн - страница 23

Ласе Браун

– Защо не, ваше благородие? Представете си каква тръпка ще изпита всеки мъж, ако получи възможност да притежава за миг божествената Месалина, една от най-благородните жени в империята?

– Много мъже вече са я получили.

– Но не и като почувстват удоволствието да си платят за това.

– Затова и искам да го направя. Но предпочитам да се държат с мен като с обикновена курва, а не като с принцеса.

– Никой няма да повярва, че сте обикновена курва – настоя сводникът. – Невероятната ви красота, ненадминатата ви чувственост и класата ви няма как да заблудят никого. И освен това, не знаете ли, че мъжете обичат да се държат с курвите като с принцеси, а с принцесите – като с курви?

Месалина се усмихна.

– Наистина ли вярваш в това?

Муций осъзна, че тя всеки момент ще промени позицията си в техния спор. Приближи се към нея и започна да я гали по бедрата.

– Наистина ли искате да ви изчукат брутално и да се радвате на униженията, на които ще ви подложат грубовати гладиатори като Лотар и неговите приятели?

– Вероятно... – промърмори Месалина, докато Муций промушваше ръката си към цепката на слабините ѝ.

– Всичките едновременно? – попита Муций и я опипа по чатала през препаската.

– Защо не?... – каза тя и поклати бедра.

– Колко дълго?

– Не знам... – отвърна тя, докато хитрият Муций пъхаше пръсти под препаската и бавно галеше навлажнените ѝ срамни устни.

– До зори?

Месалина леко разтвори крака. Той завъртя пръст около трептящия отвор на вагината ѝ.

– Добре... до зори.

– Ако ви продам на тях, ще трябва да правите каквото ви наредят.

– Знам.

– Няма как да откажете на никого.

– Няма да отказвам.

Той внезапно я целуна по устата. Месалина отвърна със същата страст и разтвори бедра. Той проникна с пръсти в нея. Тя за малко да свърши отново. Сводникът усети това и издърпа пръстите си веднага.

– Готова ли сте? – попита с предизвикателна усмивка. Месалина затвори крака и се поглади по корема, трепереща от желание.

– Да... Заведи ме при тях – каза.

– Но само ако мога да им разкрия името и ранга ви – промърмори сводникът в ухото ѝ.

– Добре, Муций. Печелиш.

Според традициите в неговата професия при ангажиране на нова проститутка, той коленичи и целуна красивите ѝ стъпала. Докато облизваше пръстите на краката ѝ, се закле в името на Венера – покровителката на проститутките – да я закриля и уважава и да ѝ дава всяко възнаграждение, което получава от клиентите, като удържа само трийсет процента комисиона за услугите си.

– Не искам да ме гледаш, докато го правя – уточни Месалина. – Уреждаш сделката и изчезваш, ясно ли е?

– Да, ваше сиятелство.

– Закълни се! – настоя принцесата, като го тупна със стъпалото си по лицето. Той вдигна очи към нея и се закле.

След това се изправи и я накара да даде тържествен обет, че ще се впуска в проституция винаги, когато поиска, но само под негова егида за следващите три години.

Скрита зад вратата, Октавия подслушваше кратката церемония. Тъй като беше далеч, не успя да чуе точните думи на клетвата, но разбра за какво става въпрос.