Читать «Да опитомиш планинец Кн.4 от Братството на меча» онлайн - страница 18

Кинли Макгрегър

Дори неподдържан и полупиян, бе един невероятно красив мъж и тя не можеше да се сдържи и да не се запита как би изглеждал след баня, обръснат и с нови дрехи.

Със сигурност, би бил смайващ.

Може би, все пак, състоянието му бе дар от бога. Начинът, по който бе облечен ѝ припомняше, че изобщо не прилича на типа мъже, които харесваше. И че е невъзпитан, колкото бе възможно за един мъж. Не притежаваше маниери и изтънченост. Но това, което наистина му липсваше в личен план, той компенсираше с външния си вид.

Нора!

Тя се скастри наум. Какво ѝ ставаше? Държеше се като прислужницата на майка си, която винаги търчеше след всеки достатъчно красив мъж, без да я е грижа за чувствата му или последиците от действията ѝ.

Нора се интересуваше от това какъв е мъжът отвътре. Можеше да е красива гледка за очите, но ако вътрешно се криеше отровна змия, бе по-добре да го отхвърли, отколкото да го приветства в прегръдката си.

През целия си живот бе живяла според този девиз и никой, дори Юън МакАлистър, нямаше да промени това.

Без да я поглежда, мъжът изцъка с език и конят му потегли напред.

За пореден път Нора бе скептично настроена към действията му, докато той и конят му пресичаха скалистата земя, където всяка крачка можеше да изложи на опасност както човека, така и животното.

Щяха да са късметлии, ако и двамата не си счупеха врата!

– Ако смяташ, че възнамерявам да тичам в галоп след теб, не си познал, Юън МакАлистър – каза тя, въпреки че знаеше, че той не може да я чуе.

Може и да беше лорд „Арогантност“ на кон, но тя не беше чак толкова лекомислена с живота си. Всъщност искаше да стигне до Англия невредима.

Затова пришпори кобилата си напред, яздейки внимателно в тръс през покрития с мъх терен.

Когато стигна края на поляната, Юън се спря и я изчака, с ръка, свита в юмрук върху бедрото си. Конят се напрягаше неспокойно срещу мундщука6, в желанието си да продължи да тича, но стопанинът му го държеше под контрол.

Ако съдеше по изражението на лицето му, бе ѝ много ядосан.

– Витаем в облаците, така ли? – попита остро.

– Не! – отвърна Нора превзето. – Просто се упражнявам да те дразня и по изражението на лицето ти бих казала, че се справям добре. Майка ми винаги е твърдяла, че всяка цел си заслужава да бъде усърдно преследвана.

Сумтейки, той се почеса по брадата и я изгледа свирепо. Беше ѝ чудно дали изобщо знаеше как да се усмихва и дали осъзнаваше, че изглежда като страховито привидение.

– Ти си разглезено девойче, нали?

– Да – отвърна тя и дяволито повдигна глава. – Баща ми казва, че това е едно от най-добрите ми качества.

При тези думи той изсумтя, обърна коня си и я поведе към гъстата гора. Този път темпото му бе много по-приемливо. Достатъчно, че тя да го поддържа, без да изпитва затруднения.