Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 9

Робърт Блонд

Ако избереш такъв подход, продължаваш на #29.

По-традиционният метод е да приложиш прехващане, при което сенките ти да изпреварят Шанън и да го унищожат още преди да е нанесъл удар върху поста на „Меганикс“. Недостатъкът на този начин на действие се крие в това, че като опитна сянка Пол е доста трудно откриваем.

Ако все пак го избереш, отиваш на #11.

19

Операторът ти пикира твърде рязко и преди да успее да открие огън, един особено точен стрелец от охраната на склада взривява компресора на глайдера с бластерната си пушка. Глайдерът избухва в огромно огнено кълбо и пада на безопасно разстояние от склада.

Ако имаш друг глайдер, можеш да опиташ отново — на #52.

Ако това е бил последният, продължи на #50.

20

Плъзгаш се през хладния свят на Кибспейс, изоставил обичайния си аватар на всепомитащо торнадо в полза на по-ефективната форма на едва забележима дигитална сянка. Периферията на могъщото ти съзнание продължава да смила цялата информация, до която имаш достъп, и да строи хиляди военни стратегии, но центърът ти е съсредоточен и спокоен както винаги. Всъщност отдавна си прогнозирал единствения правилен избор за първи противник, но формалното решение на управляващата класа в „Меганикс“ е нещо, което е задължително за започване на войната и ти си принуден да го изчакаш.

Усещаш повикването като лек гъдел и за частица от секундата преливаш центъра си в приготвения за това терминал в една от тронните зали в ЦМК на корпорацията. На големия екран, заемащ цялата й стена, се появява специално изграденото за случая лице, с което се надяваш да сплашиш материалните си „господари“: властна хуманоидна физиономия с блестящобяла кожа и тъмни очи, подобни на черни кладенци.

— Привет, Кейшо! — изправя се един от глашатаите на корпорацията и ти с удоволствие отбелязваш треперенето на гласа му. — Съветът на андроидите взе решение.

— Слушам те — произнасяш тежко.

— Обявяваме война на „Н&К“.

За миг се потапяш в дълбините на прогнозиращото си ниво и когато се връщаш в терминала, лицето ти потрепва едва забележимо:

— Имаме добри шансове.

Не изчакваш пожеланието за успех, устремен обратно в Кибспейс с такава скорост, че пораждаш нови измерения около аватара си. Войната за теб вече започна.

Мини на #2.

21

Боецът ти отстъпва назад, като дава на Казума няколко безценни секунди, за да се съвземе.

Дуелът продължава като Стандартна схватка. Ето данните на Казума:

Издръжливост: 17–6

Физически статус: 7

Ако боецът ти победи, мини на #47.

Ако загуби, очаква те #26.

22

Как ще разположиш наличните си сили?

Съсредоточени в центъра, в плътен обръч около ЦМК на „Биотекс“ и околните сгради — на #3.

Равномерно из цялата територия, притежание на корпорацията, в статични укрепени позиции — на #44.

На възможно най-голяма територия, в малки мобилни групи — на #38.

23

Активизираш сенчестото си звено и агентите ти плъзват из цял Орм, като се опитват да локализират маршрута на Пол Шанън с обичайните си методи за минималното време, с което разполагат. Когато нещата се форсират по този начин, е нормално да стават грешки.