Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 11

Робърт Блонд

След няколко часа противниковата корпорация преминава в настъпление и призори ЦМК на „Биотекс“ е превзет от щурмоваците им. Намираш смъртта си заедно с останалите ключови служители — разстрел по директна заповед на Но Казума, топсянката на „Бионаги“.

КРАЙ

29

За да организираш подобна засада, ще ти трябва някакво по-тежко лично оръжие, а ти не разполагаш с такова. Цената на един ракетомет „Калашников ЗМ“, който би бил идеален за целта, е 50 000 ОМ. Освен това трябва да избереш и конкретния си агент — ако нямаш асове, ще трябва да използваш някоя от обикновените си сенки.

Когато си готов, продължи на #37.

Ако не разполагаш с толкова пари или подходящ агент, можеш да опиташ друга линия на действие — на #18.

30

Във Великото Гнездо, дълбоко в гранитната цитадела на „Вулкан“, цари спокойствие. Всичките седем дракона, които управляват корпорацията от деня на преврата, са събрани в огромната зала — огромни, могъщи същества, оцветени в различни нюанси на огненочервеното. Тартар, говорителят на Седемте, е обявил окончателното предложение за първи противник на корпорацията в предстоящата война и сега драконите го обмислят. Колкото до теб, ти отдавна си взел решение. Съзнанието ти, че си защитник на Земята, е вкоренено дълбоко в изгарящата ти кръв, а гневът ти към „Тайера“ има дълга история.

Седемте дават съгласието си един след друг и когато идва твоят ред, всички останали вече са обявили личната си война на извънземната корпорация.

— Оберон? — подканя те Тартар.

— Братя — оголваш зъбите си за миг и оставяш бушуващия в сърцето ти огън да се покаже иззад очите ти, — когато свърша с „Тайера“, на Земята никога вече няма да има близки срещи от трети вид.

— Започвай, Оберон — заповядва Тартар и въздухът се изпълва с горещия вихър на драконови криле, когато Седемте се отправят към личните си Гнезда.

Мини на #147.

31

Едва няколко часа след сключването на договора „Вулкан“ предприема мощна офанзива срещу извънземната корпорация и светкавично обръща съотношението на силите в тяхната битка. Условията на договора те задължават да се намесиш и докато служителите ти са заети да се борят с бойните части на строителната корпорация, „Н&К“ напада незащитения ти тил и печели битката.

Когато и ЦМК на „Меганикс“ е превзет от щурмоваците им, тихомълком се плъзваш обратно в Кибспейс, внезапно изгубил интерес към Войната на Осморката.

КРАЙ

32

Агентът ти е подходящо подбран. Още първият изстрел на мощния ракетомет вдига камиона на Пол Шанън във въздуха и от него самия, както и от свръхсекретното оръжие на „Н&К“, не остава нищо, което да не можеш да пренебрегнеш в анализите си.

„Н&К“ губи 15 точки Сила.

Върни се на #2.

33

След като подробно проучваш състоянието на останалите корпорации от Осморката, изборът ти пада върху „Тайера“. Сдружението на извънземните е получило покана за война от „Вулкан“ и неприятно е изненадало строителната корпорация с адекватния си отговор. „Тайера“ методично разгромява противниковата армия, като не използва дори половината от огромната си пехотна сила. Едно допълнително предимство е фактът, че „Меганикс“ и извънземните имат още нещо общо: омразата си към човешките същества, които (кой знае защо) си мислят, че са избрани да управляват тази планета.