Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 7

Робърт Блонд

Съвсем скоро обаче „Тайера“ се вижда принудена да изтегли частите си, защото офанзивата на „Вулкан“ идва с неочаквана сила. Събитията се развиват твърде бързо и едва след няколко часа външните поискват помощта ти срещу строителната корпорация.

Естествено отказваш да рискуваш хората си и с удовлетворение разваляш договора. Така се действа в Орм.

„Н&К“ губи 15 точки Сила.

Върни се на #2.

10

Последните лъчи на залязващото слънце обагрят високите кули на „Биотекс“ в кървавочервено. Необятната урбанистична джунгла, която се разбива като прибой в подобния на канара Централен Мениджинг Корпус на корпорацията, е притихнала в очакване на нощта.

Отпускаш се в креслото си, в изолирания кабинет дълбоко в сърцето на сградата, до който води един-единствен асансьор, и запалваш една от любимите си пури. Обвит в уханния дим, присвиваш очи към тавана и търпеливо зачакваш окончателното решение на господарите на „Биотекс“, като прехвърляш в ума си различни военни тактики по отношение на най-вероятните противници на корпорацията. Разсъждаваш трезво, макар отговорността по воденето на тази най-голяма война да е повече от всичко, с което си се занимавал по време на дългата си сенчеста служба.

Вратата на кабинета ти се плъзва встрани и вътре влиза куриерът на управляващите: безличен мъж със строг черен костюм, генетично променен още преди да бъде заченат така, че да изпълнява задълженията си възможно най-ефективно.

— „Биотекс“ взе решение, господин Хоровиц — казва той с равен глас, който не изразява абсолютно нищо. — Обявяваме война на „Бионаги“.

— Благодаря — кимваш й той напуска стаята, като те оставя насаме с мислите ти.

Решението изобщо не те изненадва. Конкурентната корпорация „Бионаги“ е най-естественият избор за първи противник и ти напълно го одобряваш: колкото по-рано се справите с тях, толкова по-малка е вероятността за неприятни изненади на по-късен етап от войната.

Без да сваляш крака от бюрото си, със замах угасяш пурата в исполинския си стоманен пепелник и прокарваш ръце през късата си твърда коса. Време е за действие.

Мини на #1.

11

Като изкуствен интелект имаш неоценимото предимство на достъп до всяка информация, която преминава през Кибспейс. Е, почти всяка.

Ако предпочиташ да организираш прехващането чрез КПНД, продължи на #51.

Ако избереш традиционния подход — полеви действия на сенчестото звено — отиваш на #23.

12

Складовете на „Н&К“ са добре охранявани от земята, но тъй като „стратезите“ им не предвиждат директен сблъсък с „Нисан“, те нямат никаква противовъздушна защита. Най-хубавото откриваш, когато преглеждаш списъците на доставките: тъпите земни червеи държат вътре оръжията си, с които смятат да въоръжат пехотата! Не бива да изпускаш такава възможност.

Ако решиш да организираш въздушна атака срещу складовете на противника, продължи на #16.

Ако предпочиташ да опиташ някоя друга линия на действие, върни се на #2.

13

Когато пехотните ти части се отдръпват, за да пропуснат напред наземните ти кръстосвачи, противниковите електроциклети светкавично се вклиняват в тях и за броени минути достигат до двете кули на „Биотекс“, като взривяват повечето ти коли още преди да са успели да стартират.