Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 10

Робърт Блонд

Добирате се до така необходимата информация едва пет минути преди потеглянето на противниковата топсянка, при това с цената на 20 от сенките ти.

Все пак успяваш да я използваш навреме. Две сенки, моторизирани с личния кръстосвач на един от управляващите на „Меганикс“, изпреварват камиона и залагат няколко имплозивни мини на пътя му.

Половин минута по-късно една от предните гуми на камиона докосва силовото поле на редицата мини и от превозното средство, новото оръжие на „Н&К“ и топсянката на противниковата корпорация не остава абсолютно нищо, което си струва да включиш в анализите си.

„Н&К“ губи 15 точки Сила.

Върни се на #2.

24

Предприемаш офанзива срещу позициите на „Н&К“ с всичките си бойни части и военният отговор не закъснява.

Битката продължава по правилата на Стандартни бойни действия.

Ако спечелите, продължаваш на #49.

Ако „Меганикс“ изгуби, очаква те #8.

25

В останалите битки „Бионаги“ е обявила война на „Биотекс“ и я е спечелила — изключително интересно развитие, като се има предвид, че „Биотекс“ е корпорацията с по-голям бюджет и по-развита армия. Докато центърът ти се занимава с непосредствените стратегически действия, някои други сектори ще анализират бойната тактика на „Бионаги“ за някакви евентуални полезни уроци.

Битката между „Вулкан“ и „Тайера“, която в началото протичаше неблагоприятно за строителната корпорация, рязко се е обърнала и към този момент извънземните вече не са в Осморката, а по-голямата част от тях дори вече не са на Земята в обичайния смисъл на думата.

„Тошиба“ и „Нисан“ са се сблъскали в кървав въоръжен конфликт, който втората корпорация естествено е спечелила. Именно тя е следващият противник на „Меганикс“.

Продължи на #71.

26

Но Казума се оказва твърде силен противник за сянката, която си подбрал за този решаващ двубой. Твоят боец се стоварва на асфалта с отсечена глава и схватката приключва.

След загубата на дуела правилата му задължават „Биотекс“ да обяви безусловна капитулация. Оставаш верен докрай на корпорацията си и изчакваш щурмоваците да превземат ЦМК в кабинета си, като с наслада пушиш последната си пура. Няколко минути по-късно намираш смъртта си заедно с останалите ключови служители на „Биотекс“ — разстрел по лична заповед на Но Казума.

КРАЙ

27

Но Казума очевидно е посветен в тайните умения за бой с хладно оръжие. Преди боецът ти да успее да реагира, мечът вече е оголен в ръката на противника и се стоварва върху него с убийствена сила. Единствено бързият отскок спасява живота на сянката ти, която остава със сериозна рана в лявата ръка.

Ако боецът ти веднага извади меча си, минаваш на #55.

Ако предпочиташ първо да увеличи дистанцията с още един скок назад, върви на #35.

28

След известно колебание преодоляваш съпротивата на подчинените си и хвърляш цялата армия на „Биотекс“ срещу позициите на врага. Когато осъзнаваш до какво ще доведе това, вече е късно да се върнеш обратно.

„Бионаги“ пълноценно използва предимството на изненадата и посреща армията ти с оръжия и тактики, които са напълно непознати на служителите ти. Разгромът ти е пълен.