Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 8

Робърт Блонд

Щурмоваците на „Бионаги“ бързо превземат ЦМК и ти намираш смъртта си заедно с останалите ключови служители — разстрел по директна заповед на Но Казума, топсянката на „Бионаги“.

КРАЙ

14

Сянката ти скача към Казума с втори опасен удар, но този път не успява да го изненада. Противникът ти блокира и контраатакува с опасна скорост…

Дуелът продължава като Стандартна схватка. Ето данните на Казума:

Издръжливост: 17–6.

Физически статус: 7.

Ако боецът ти победи, мини на #47.

Ако загуби, очаква те #26.

15

След няколко напрегнати мига Казума рязко извърта острието на меча си и нанася къс удар в слънчевия сплит на сянката ти. Твоят боец изобщо не успява да реагира и смъртта идва мигновено, като носи на корпорацията ти загубата в дуела.

Правилата му задължават „Биотекс“ да обяви безусловна капитулация. Оставаш верен докрай на корпорацията си и изчакваш щурмоваците да превземат ЦМК в кабинета си, като с наслада пушиш последната си пура. Няколко минути по-късно намираш смъртта си заедно с останалите ключови служители на „Биотекс“ — разстрел по лична заповед на Но Казума.

КРАЙ

16

Можеш да направиш това единствено с бойни глайдери на „Нисан“ от модела „Nissan Carolina“. Освен това ще трябва да наемеш и оператори за тях, тъй като бойното звено на „Меганикс“ не разполага с такива.

Един джип-глайдер струва 250 000 ОМ, а цената на един наемен оператор за еднократна мисия от такова естество е 20 000 ОМ на една точка Технически статус (максимум 6 точки).

Ако можеш да си позволиш поне един глайдер с оператор, продължи на #52.

Ако тези цени не ти харесват, ще се наложи да опиташ нещо друго — на #2.

17

Дуелът трябва да се проведе на неутрална територия и след кратък съвет по Кибспейс ти и Но Казума достигате до съгласие: традиционната арена за двубои в Яма 1, Равнината.

Когато боецът ти пристига там, Но Казума вече го очаква: дребен мъж с черни дрехи, плътно пристегнати по тялото, с обръсната глава и тъмни, неразгадаеми очи.

— Бой с мечове! — обявява Казума и леко се покланя, докато един от служителите на „Бионаги“ подава на боеца ти неговото оръжие.

Но вдига своя меч: традиционна японска изработка, с дълга дръжка и квадратен предпазител, поставен в изискана черна ножница със сребърни инкрустации.

— Готов съм — казва боецът ти.

Казума прикляква, като продължава да държи меча си с едната ръка за дръжката, а с другата — по средата на ножницата, без да го изтегля.

Ако боецът ти атакува веднага, отиваш на #34.

Ако извади меча си и изчака, минаваш на #4.

Ако изчака Казума да предприеме нещо, върви на #27.

18

Като начало трябва да избереш конкретната тактика за провеждането на атентата срещу Пол Шанън.

Единият вариант е да организираш засада, като поставиш тежковъоръжен човек на поста, набелязан от „Н&К“ като „по-безопасен“, който да изчака топсянката на врага.