Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 58

Робърт Блонд

326

При приближаването си към ЦМК на „Тайера“ противниковата армия се разделя на групи, като улеснява задачата на дислоцираните ти в близката зона войници.

Ако случайно не си изпратил никакви части тук, премини направо на #317.

Ако все пак имаш войници в тази зона, те водят битка с 400 от пехотинците на противника по правилата на Стандартни бойни действия_. (Приема се, че Силата и на двете враждуващи групи е 20.)_

Ако извънземните победят, минаваш на #308.

Ако загубят битката, иди на #317.

327

Зоните, които можеш да защитаваш, са три:

Цялата Свободна зона, в която да пръснеш отделни малки части на принципа на партизанската война, които да посрещнат и разсеят първия удар на противника.

Територията в радиус 10–15 километра около ЦМК на „Тайера“, където да организираш патрулиращи бойни групи с по-голяма мобилност, готови да се съсредоточат в мястото на атаката.

Самата сграда на ЦМК, където да построиш плътен защитен обръч.

Разпредели наличните си военни сили на три групи, които да поемат изброените зони. (Нямаш ограничения в състава на групите. Ако желаеш, можеш да оставиш някои от зоните неохранявани.)

Когато си готов, продължи на #301.

328

Докладът приятно те изненадва: Кейшо е допуснал няколко сериозни грешки и армията му е претърпяла сериозни загуби, което ще улесни задачата ти.

Отбележи загубата на 1500 от пехотинците на „Меганикс“ и 25 от сенките им и продължи на #318.

329

Макар и твърде мръсна дори във военно време, идеята ти се оказва доста печеливша: болниците на „Биотекс“ са толкова слабо охранявани, че пехотинците ти буквално разбиват болничната мрежа на противника с минимални загуби от ваша страна.

Отбележи загубата на 200 пехотинци за „Тайера“ и 10 точки Сила за противниковата корпорация. После се върни на #216, за да избереш някоя друга линия на действие.

330

Сега, когато войната е спечелена и „Тайера“ най-сетне е господар на Орм, работата на външните тепърва започва. Свободната зона вече е излишна, защото целият град (а защо не и цялата планета?) ще стане собственост на извънземните. Знаеш някои факти от историята и си склонен да мислиш, че едва за няколко десетилетия тук ще престанат да ви наричат „извънземни“ просто защото Земята вече ще бъде една от вашите планети, а хората вече ще се наричат просто „местни жители“ или нещо по-обидно, което лингвистите ви успеят да измислят междувременно.

Но дотогава има още доста време. Тази война, макар и най-голямата, със сигурност няма да е последна. Каин ще продължи да убива, можеш да бъдеш сигурен в това.

Сенките, за добро или лошо, са вечни.

КРАЙ

Дневник
Корпорация
Герой
Сила………
Бюджет………
Пехотинци
Оператори
Сенки
Асове
Оръжие
МПС
Таблица на шанса
153612
421524
315463
542141
231315
154261

Информация за текста

$id = 8028

$source = Моята библиотека