Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 6

Робърт Блонд

Да хвърлиш силите си там, където най-малко очакват — например срещу складовете на корпорацията или по-малко секретните им производствени територии — на #12.

Да сключиш временен съюз с някоя от другите корпорации, макар кодексът да забранява това — на #33.

Ако все пак смяташ, че силите на „Меганикс“ са достатъчни, за да се изправите срещу врага с обикновени бойни действия, продължаваш на #24.

3

Атаката на „Бионаги“ не закъснява. Операторите им, съоръжени с тежковъоръжени електроциклети, помитат периферията на обръча ти от пехотинци и неумолимо напредват към двете кули на „Биотекс“.

Отбележи загубата на 2000 пехотинци и съответните оръжия и намали Силата на корпорацията си с 20.

Ако решиш да реогранизираш армията си така, че да използваш по-пълноценно операторите си, мини на #13.

Ако предпочиташ да прекратиш военните действия, като изпратиш на „Бионаги“ покана за дуел, който да реши изхода на битката, иди на #43.

4

Сянката ти с вик изтегля меча си — точно навреме, защото противникът му го атакува в същия миг. Остриетата на мечовете се блъсват със звън и Казума отскача, бърз като котка.

Ако боецът ти контраатакува, минаваш на #42.

Ако изчака и следващата атака на противника си, върви на #55.

5

Боецът ти се завърта и прикляква с гръб към противника си, след което с все сила замахва назад и смъртоносно го пронизва в слънчевия сплит. Казума изхърква и се просва, облян в кръв.

Мини на #6.

6

Правилата на двубоя задължават „Бионаги“ да обяви безусловна капитулация и ти наистина я получаваш: в писмена форма, подписана от директния заместник на Но Казума в сенчестото звено на противниковата корпорация.

Ако смяташ, че това е достатъчно, премини на #48.

Ако възнамеряваш да продължиш битката до пълното унищожение на противниковата армия, иди на #54.

7

Господарите на „Биотекс“ са изключително доволни от първата ти победа, защото чрез нея си премахнал един от най-опасните противници на корпорацията във Войната на Осморката. Освен благодарности, получаваш и кратък брифинг за това, което е станало с останалите през това време:

„Тошиба“ е обявила война на „Н&К“ и я е спечелила.

„Нисан“ са получили военно предизвикателство от „Меганикс“ и неприятно са изненадали андроидите, като са спечелили битката.

„Вулкан“ са загубили сблъсъка с извънземния гигант „Тайера“, която веднага след това е обявила война на „Биотекс“.

Продължаваш на #31.

8

Битката се развива крайно неблагоприятно и за по-малко от половин час бойните части на противниковата корпорация разбиват служителите на „Меганикс“. Разбира се, за всичко това са виновни материалните червеи от управляващата клика, които са избрали толкова неподходяща корпорация, на която да обявят война!

Когато и ЦМК на „Меганикс“ е превзет от щурмоваците им, тихомълком се плъзваш обратно в Кибспейс, внезапно изгубил интерес към Войната на Осморката.

КРАЙ

9

Веднага след сключването на договора извънземните решават да проявят добра воля и изпращат една от свободните си пехотни части срещу „Н&К“, които остават крайно изненадани от атаката.