Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 55

Робърт Блонд

„Тайера“ загуби войната и ти остава единствено да се надяваш, че ще успееш да изложиш предложението си за корпоративна измяна на някой по-висшестоящ андроид, преди щурмоваците да те застрелят.

КРАЙ

308

Охраняващата група на „Тайера“ се справя с разпръснатите части на противника, като оставя основния поток да проникне към ЦМК на извънземната корпорация, без да влиза в бой с него.

Отбележи загубата на 20 точки Сила за „Меганикс“ и продължи на #298.

309

Докладът неприятно те изненадва: интелигентното ръководство на Кейшо е прекарало противниковата корпорация през войната без почти никакви загуби.

Отбележи загубата на 500 от пехотинците на „Меганикс“ и продължи на #318.

310

Изпращаш няколко гигабайта от периферията си, за да уверят андроидите от управляващата класа, че войната е окончателно спечелена, а самият ти потъваш в Кибспейс. Тук-там из Четвъртото ниво на Орм все още избухват информационни флуктуации, предизвикани от войната, но в по-голямата му част виртуалният свят отново е такъв, какъвто трябва да бъде: спокоен, ефективен, хладен и вечен.

Всяка секунда от бойните действия е запазена в паметта ти, но съзнанието ти мигновено прескача на други равнища, докато търси подходящ по големина проблем, с които да се захване. И докато разсеяно се плъзгаш по информационните магистрали в обичайния си аватар на бушуващо торнадо, в него бързо набира сила една интригуваща идея.

В края на краищата никоя война не е последна.

КРАЙ

311

Ако разполагаш с поне 10 наземни кръстосвача, можеш да продължиш на #306.

Ако нямаш такова звено в армията си, мини на #312.

312

Огромната колона от пехотинци, която поема към ЦМК на „Меганикс“, е ужасно тромава и през няколкото часа, които им отнема пътят, войниците ти стават жертва на поредица от засади и случайни атаки на патрулиращи вражески части. В тази формация неангажираните ти в схватката войници трудно си пробиват път до мястото, където са най-необходими, и когато пехотата на „Тайера“ най-сетне достига до целта си, съставът й е драстично намален.

Отбележи загубата на 3000 пехотинци и продължи на #322.

313

Не трябва да забравяш, че все пак става дума за извънземни, които не се отличават с голяма самостоятелност. Малките ти групи поемат по, общо взето, сходни маршрути, като командирите им постоянно се съветват помежду си. Кейшо очевидно следи комуникациите на армията ти, защото много от служителите на „Тайера“ попадат в импровизирани от андроидите засади.

Когато пехотата ти най-сетне достига до целта си, съставът й е сериозно намален.

Отбележи загубата на 1000 пехотинци и продължи на #322.

314

С победата си над „Меганикс“ корпорацията на извънземните печели Войната на Осморката, като собствените ти заслуги за това са огромни. Външните винаги са знаели, че човешките същества някой ден ще им отстъпят планетата си, но самият ти не си се надявал, че Каин, шефът на сенчестото звено на „Тайера“, ще бъде една от основните причини за това.