Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 54

Робърт Блонд

КРАЙ

301

Свободната зона още от основаването на Орм е квартал, запазен за извънземните. Мнозинството от живеещите там граждани и по-малки икономически обединения и всички извънземни локални общества подкрепят „Тайера“, като някои от тях имат възможността да го правят и с оръжие.

Това обяснява факта, че „Меганикс“ не изпраща абсолютно никакви военни части в тази зона. Ако си изпратил там някаква група войници, те остават без работа.

Продължи на #326.

302

Докладът на сенките ти не съдържа никакви приятни изненади: интелигентното ръководство на Кейшо е прекарало противниковата корпорация през войната с полагаемите се средни загуби, които си очаквал.

Отбележи си загубата на 1000 от пехотинците на „Меганикс“ и 25 от сенките им и продължи на #318.

303

Факторът изненада всъщност изобщо не се увеличава, защото Кейшо е изкуствен интелект, ситуиран в Кибспейс, и като такъв може да проследява „обичайните комуникационни средства“, с които си служат командирите ти. Всички маршрути на пехотата ти стават известни на противниковите части в момента, в който ги научават и собствените ти войници, и пехотинците ти са въвлечени в редица сражения и засади, преди да достигнат до целта си. Правилната постройка на групите ти обаче предотвратява по-сериозните провали.

Отбележи загубата на 500 пехотинци и продължи на #322.

304

Поставянето на кръстосваните ти в предната част на пехотната колона не помага кой знае колко, защото операторите им са принудени да се движат със скоростта на пехотните ти войници — в противен случаи ролята им на таран би била неизпълнима. През няколкото часа, които им отнема пътят, войниците ти стават жертва на поредица от засади и случайни атаки на патрулиращи вражески части. В тази формация неангажираните ти в схватката войници трудно си пробиват път до мястото, където са най-необходими, и когато пехотата на „Тайера“ най-сетне достига до целта си, съставът й е драстично намален.

Отбележи загубата на 2500 пехотинци и всичките си наземни кръстосвачи и продължи на #322.

305

Мощната пехота на „Тайера“ безмилостно разбива отбранителната линия от андроиди и извънземните нахлуват в сградата на ЦМК, като разстрелват всичко, което се движи и е направено на Земята.

След час вече можеш да съобщиш на господарите на корпорацията, че победата е ваша.

Мини на #314.

306

Къде ще разположиш кръстосвачите в общия строй на армията си?

Отпред, където да служат като таран, който да разчиства пътя на пехотата ти — на #304.

На свободни позиции от всички страни на колоната от пехотинци, които да кръстосват постоянно — на #324.

307

Андроидите се бият с необичайно ожесточение, виждайки крайната цел на битката — ЦМК на извънземната корпорация, цитаделата на външното присъствие на Земята — отвъд защитния обръч от пехотинци на „Тайера“. След няколкочасова ожесточена битка бойните им части успяват да го пробият и по осигурения коридор нахлуват щурмоваците на „Меганикс“, които превземат сградата и разстрелват всички господари на корпорацията, до които успяват да се доберат.