Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 57

Робърт Блонд

320

След събранието на Седемте във Великото Гнездо, на което съобщаваш за окончателната победа на „Вулкан“ във войната, оставяш драконите да обсъждат по-нататъшната стратегия на корпорацията в условията на липсваща конкуренция и се оттегляш в Гнездото си, за да погледаш звездите.

След няколко часа размисъл изпращаш Харолд да извика всички сенки, които все още не спят, и внимателно обмисляш приветствените си думи.

Вече знаеш кой ще е новият ти урок за тях: „Където има светлина, има и сенки.“

КРАЙ

321

С Централния Мениджинг Корпус на „Тайера“, цитаделата на извънземното присъствие на тази планета, зад гърба си, пехотинците ти се бият с максимална мотивация. В плътния защитен обръч се разбива атака след атака на противника, докато най-сетне даваш заповед за настъпление и извънземните се втурват напред, като безмилостно унищожават разпокъсаните части на „Меганикс“.

След час вече можеш да съобщиш на господарите на корпорацията, че победата е ваша.

Мини на #314.

322

В момента, в който армията ти достига до Централния Мениджинг Корпус на „Меганикс“, бойните части на андроидите получават заповед за действие от Кейшо и около огромната сграда започва най-важната битка в тази война.

Ако извънземните победят, продължаваш на #305.

Ако армията на „Меганикс“ се окаже по-силна, очаква те #323.

323

Армията на „Меганикс“ хладнокръвно посреща приливната вълна от външни бойци, която безпомощно се разбива в образувания защитен вал, и когато Кейшо дава заповед за контраатака, пехотата ти е разкъсана на малки, отчаяно съпротивляващи се групи.

След по-малко от час щурмоваците на противниковата корпорация нахлуват ЦМК на „Тайера“ и разстрелват всички господари на корпорацията, до които успяват да се доберат.

Работодателят ти загуби войната и ти остава единствено да се надяваш, че ще успееш да изложиш предложението си за корпоративна измяна на някой по-висшестоящ андроид, преди щурмоваците да те застрелят.

КРАЙ

324

Името на наземните кръстосвани идва именно от това, че са най-полезни, когато „кръстосват“ въпросната територия. Операторите ти Обикалят тромавата ти пехотна колона от всички страни, като проверяват пътя напред и районите встрани и зад нея, и Войниците ти са навреме предупредени за всички засади от по-малките бойни части на „Меганикс“, повечето от които изобщо не влизат в бой с огромната военна сила на „Тайера“.

Когато войниците на извънземната корпорация достигат до целта си, загубите им в жива сила са незначителни.

Отбележи загубата на 500 пехотинци и продължи на #322.

325

Решението ти е глупаво. При положение, че армията ти е разделена на „малки, високоподвижни групи“, какъв е смисълът всички те да се движат по един и същ маршрут? Още преди половината от пехотата ти да е тръгнала по него, Кейшо вече е успял да организира стабилна засада за следващите ти войници.

Когато пехотата ти най-сетне достига до целта си, съставът й е драстично намален.

Отбележи загубата на 2000 пехотинци и продължи на #322.