Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 56

Робърт Блонд

Прехвърли се на #330.

315

Решението ти е смайващо правилно. При варианта с различните маршрути факторът изненада всъщност изобщо не се увеличава, защото Кейшо е изкуствен интелект, ситуиран в Кибспейс, и като такъв може да проследява „обичайните комуникационни средства“, с които си служат командирите ти — така че всички маршрути на пехотата ти биха станали известни на противниковите части в момента, в който ги научат и собствените ти войници. Ако обаче изпращаш средноголемите си групи по един и същ маршрут, опасните места по него вече няма да са фатални за следващите, а времето все пак не е достатъчно, за да може врагът да организира големи засади.

Пехотинците ти достигат до целта си без никакви загуби.

Продължи на #322.

316

Изчаквателната позиция на противниковите военни части прави целта ти очевидна: трябва да превземеш Централния Мениджинг Корпус на „Меганикс“, за да лишиш противниковата корпорация от управление и да довършиш малкото андроиди, които не са били наблизо в момента на решителната битка за сградата.

Как възнамеряваш да прекараш войската си дотам?

— В една огромна група, с която да помиташ евентуалните защитни балове по-лесно. Този вид формация има и друго предимство: всичките ти пехотинци ще пристигнат до целта едновременно и ще имаш възможност за масирана унищожителна атака.

Ако избереш този вариант, продължи на #311.

— В няколко средни по размери групи, които да имат достатъчна самостоятелна сила за безопасно придвижване. Така ще имаш предимството на по-голямата мобилност чак до момента на атаката.

Ако заповядаш такова придвижване, мини на #299.

— В множество малки, бързоподвижни групи. Освен че ще могат по-лесно да влизат в бой с евентуалните противникови бойни групи, на които ще се натъкнете по време на придвижването, така войниците ти ще могат да атакуват ЦМК от много страни едновременно, като предизвикат фатално объркване.

Ако разделиш армията си на такива групи, иди на #319.

317

Макар и разпръснати, бойните части на противника се справят с твоите охраняващи войници, след което се присъединяват към основния поток от армията на „Меганикс“, за да атакуват ЦМК на извънземната корпорация.

Отбележи загубата на 20 точки Сила за „Тайера“ и продължи на #298.

318

Разузнавателните ти групи те уведомяват, че бойните части на „Меганикс“ са дислоцирани в изчаквателни позиции и не извършват почти никакви маневри. Очевидно Кейшо ти е отстъпил правото на първия удар, за да изгради тактиката си в съответствие с него.

Застанал по средата на командния си център, свиваш рамене. Ако не друго, това поне показва известно уважение към противника, което винаги може да бъде използвано като слабост.

Каква ще е глобалната ти тактика?

Нападателна — на #316.

Защитна — на #327.

319

Как ще придвижиш многобройните си групи до целта?

Последователно, на кратки интервали една от друга и по сходен маршрут — на #325.

От всички страни едновременно, като им оставиш крайни координати и максимална самостоятелност при избирането на маршрута — на #313.