Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 52

Робърт Блонд

Верен докрай на корпорацията, оставаш в сградата на ЦМК дори когато противниковите щурмоваци я превземат, унищожавайки всички ръководни кадри на „Вулкан“.

КРАЙ

292

Сенките ти докладват, че в другата битка от Войната на Осморката корпорацията на андроидите „Меганикс“, сенчестото звено на която се ръководи от изкуствения интелект Кейшо, е надделяла над най-старото сдружение в Орм и териториите на „Н&К“ вече са притежание на субекти с неорганичен произход.

Това е чудесно. Никога не си обичал дроидите, а сега ще имаш възможност да унищожиш повечето от тях в битката, която ще реши кой да бъде едноличният господар на Орм.

Продължи на #297.

293

Именно това е правилната линия на действие. „Тайера“ има предостатъчно проблеми с официалния си търговски флот и почти никакъв опит в междупланетната контрабанда. Освен това съществуващите контрабандни структури традиционно изтеглят най-добрите специалисти и пилоти при себе си, така че да не позволяват разрастването на бизнеса повече от това, което пазарът на родната ви планета може да поеме. Единственото, което остава на „Тайера“, е да се включи в контрабандата с известен капитал и да подпомага контрабандата с политическото си влияние в Орм и на родната ви планета.

Запиши, че вложените в контрабанда проценти се удвояват от печалбата, и се върни на #266.

294

По-опитната сенчеста мрежа на „Вулкан“ и мъдрото ръководство на личния ти враг Оберон, шефа на армията на строителната корпорация, стават причина за поражението на „Тайера“ въпреки смазващата сила на пехотата ви. Противниковите войници успяват да я разкъсат на малки групи, които се съпротивляват отчаяно, изгубили връзка една с друга, и една по една са унищожени до крак.

След броени часове щурмоваците на „Вулкан“ атакуват ЦМК на твоята корпорация и за теб остава единствено да се надяваш, че ще успееш да заявиш желанието си в бъдеще да работиш за противника, преди да бъдеш разстрелян заедно с останалите ръководни кадри на „Тайера“.

КРАЙ

295

След кратък разговор с Ра по Кибспейс успяваш да изискаш половин час преди началото на двубоя и повеждаш светкавични консултации с екипа от наемни специалисти по виртуален бой, събран от Харолд Фелино.

От тях научаваш, че Ра вероятно ще предложи стандартен двубой, при който физическата сила на пълзача се трансформира във виртуални качества. В такъв случай изкуственият интелект вероятно ще приеме някакъв аватар с физически аналог — може би дори дракон.

Една по-мръсна, но по-печеливша тактика, която би могъл да приложиш, би била да се появиш на мястото на двубоя с виртуална бомба, която да разруши целия Кибспейс заедно със самия Ра в мига, в който самият ти излезеш от него.

Ако избереш този вариант, отиваш на #288.

Ако предпочиташ да не хитрееш и да проведеш двубоя със стандартни средства, върви на #259.

Ако наученото те е накарало да мислиш, че цялата идея с двубоя не е особено добра, все още можеш да го провалиш, като просто нападнеш „Тошиба“ с армията си — на #249.