Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 48

Робърт Блонд

Ако вече си го направил, можеш да видиш резултатите от стратегическите си решения на #287.

Акцентите са:

Контрабанда: една от традиционно силните страни на извънземните, които пълноценно използват техническото си превъзходство над земните корпорации по отношение на космическите полети.

Определи процента и се прехвърли на #282.

Кибразработки: най-перспективната дейност за „Тайера“. На сегашния етап от развитието на медицинската наука както на Земята, така и на родната ви планета присаждането на киберпротези върху извънземни все още е несигурно и първият, който монополизира този бъдещ бизнес, ще получи страховито военно и икономическо оръжие.

Определи процента и се прехвърли на #272.

Търговия с жилищни площи: общо взето, единствената легална дейност на „Тайера“. Огромният наплив от извънземни на Земята ви е принудил да разработите собствени методи за придобиване и ползване на помещения за живеене.

Определи процента и се прехвърли на #286.

Профсъюзни услуги: най-мощният метод за противодействие на корпоративната етика се стреми да организира служителите в името на дългосрочни цели, различни от тези на икономическото сдружение, за което работят. Може би не е нужно да се споменава, че от това се правят много пари.

Определи процента и се прехвърли на #281.

267

„Тайера“ има предостатъчно проблеми с официалния си търговски флот и почти никакъв опит в междупланетната контрабанда. Освен това съществуващите контрабандни структури традиционно изтеглят най-добрите специалисти и пилоти при себе си, така че да не позволяват разрастването на бизнеса повече от това, което пазарът на родната ви планета може да поеме.

Тази икономическа инициатива има толкова слаба възвръщаемост на вложените средства, че едва успява да не излезе на загуба.

Запиши нула процента печалба и се върни на #266.

268

Както би трябвало да знаеш, монополистът в строителните работи в Орм е именно корпорацията, с която ще водиш битка. „Тайера“ няма никакви шансове да изкара нещо от строителната си авантюра, но поне може да направи мръсно на „Вулкан“, като отнеме част от пазара й.

Запиши, че губиш вложените в търговия с жилищни площи проценти, а „Вулкан“ губи 15 точки Сила.

След това се върни на #266.

269

Абсолютно правилно. Идеята на профсъюзните обединения, зад които стои „Тайера“, е да работят срещу интересите на конкурентните корпорации, като икономическия ефект от това е огромен. Освен това тази линия на действие има и други положителни страни, като например огромната мрежа от почти безплатни шпиони и улесненото внедряване на сенките ти в управленческите структури на враговете ти от Осморката.

Умножи по три процента, който си вложил в профсъюзни услуги, и се върни на #266.

270

Независимо от добре структурираната си армия и прочутите с богатия си опит Сенки, „Вулкан“ отстъпва пред могъщата пехота на извънземната корпорация. Войниците ти заливат вражеските позиции като приливна вълна, преодоляват укрепените външни територии на „Вулкан“ и за броени часове достигат до Централния Мениджинг Корпус на корпорацията: огромната кула от сив гранит в северното Ядро, която приютява Гнездата на драконите от Седемте, както и работните помещения на човешките им слуги.