Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 49

Робърт Блонд

Пет от драконите успяват да се измъкнат въпреки светкавичната офанзива на щурмоваците ти, но двама от люспестите господари на противниковата корпорация намират смъртта си при атаката: Тартар, най-старият дракон от Седемте, и шефът на сенчестото звено, твоят стар враг Оберон.

След като приемаш поздравленията на господарите на „Тайера“, отправени в изключително официална атмосфера в ЦМК на извънземната корпорация, се връщаш в командния си център, за да разбереш как е протекла Войната за останалите корпорации.

Продължи на #292.

271

Този епизод е един малък бонус за онези, които внимателно са прочели „Роди се сянка“, първата книга от Хрониките на Орм. Както си спомняте, там бъдещата сянка на „Вулкан“ беше изпратена да открадне от „Биотекс“ не друго, а разработките за киберприставки за извънземни. От това не излезе нищо, но това е друга история.

Именно „Биотекс“ е корпорацията, която се занимава с такива изследвания, и умело вложеният извънземен капитал се възвръща с голяма печалба.

Запиши, че вложените в киберизследвания проценти се умножават по три от печалбата, и се върни на #266.

272

„Тайера“ не разполага с нужните специалисти и техника за изследване на реакциите към съществуващите протези и разработването на нови, които са една от най-грижливо пазените производствени тайни в Орм. Единственият начин корпорацията да се включи в тази дейност е като се обвърже с някой от двата биологични гиганта със земен произход:

„Биотекс“ — на #271.

„Бионаги“ — на #285.

273

Описаната икономическа дейност действително е източник на добра печалба за „Тайера“, но в дългосрочен план противоречи на единствената логична политика за извънземните на Земята: да придобият възможно най-голяма част от нея. Нещо повече: като дава под наем площи в Свободната зона, „Тайера“ на практика допуска противниковите корпорации от Осморката по-близо до себе си, което обикновено не е добра идея.

Запиша, че вложените в търговия с жилищни площи проценти се удвояват от печалбата, но Силата на „Тайера“ пада с 20, и се върни на #266.

274

Връщаме се в сегашния момент. Битката с „Вулкан“ продължава по правилата на Стандартни бойни действия.

Ако „Тайера“ спечели, продължаваш на #270.

Ако противниковата корпорация надделее, иди на #294.

275

Специално конструираният за теб визьор пада пред очите ти и ти пробно размахваш криле. Цялото ти тяло е обвито в мономолекулярна пластична мрежа, която да го превръща във виртуален аватар така, както обикновените ръкавици правят с ръцете на пълзачите.

Все още се оглеждаш с любопитство в света на Кибспейс, когато към теб се устремяват някакви сложни летящи конструкти, които са накичени с множество остри израстъци и издават стряскащ звук. Приликата им с вирусите, които си виждал, се подкопава от огромните им размери.

Ако искаш да се биеш с виртуалните убийци, продължи на #250.