Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 46

Робърт Блонд

Ако са повече, определи за всяка от тях сбора от Професионалния статус и . За успешното залавяне на един пълзач са необходими 11 или повече точки.

Ако обезвредените пълзачи са по-малко от 5, продължи на #278.

Ако са между 5 и 10 включително, очаква те #257.

Ако са повече от 10, минаваш на #248.

256

„Тошиба“ е изгубила 1500 Войници от пехотата си и всички сенки, които са попаднали в умело скроена от „Меганикс“ засада при фалшиво повикване.

Продължи на #264.

257

Акцията на сенките ти може да бъде определена като „умерено успешна“. Действията им успяват да сплашат пълзачите на „Тошиба“ дотолкова, че да прекратят атаката си, преди да са нанесли непоправими щети на комуникациите ти.

Отбележи загубата на 5 точки Сила и продължи на #263.

258

Ако смяташ, че вече е време армията на „Вулкан“ да се заеме със задълженията си, можеш да преминеш към военни действия — на #249.

Ако предпочиташ да решиш изхода на битката между двете корпорации с двубой, като разчиташ на факта, че „Тошиба“ зачита древния корпоративен кодекс и ще се съгласи на подобна стъпка, мини на #253.

259

Специално конструираният за теб визьор пада пред очите ти и ти пробно размахваш криле. Цялото ти тяло е обвито в мономолекулярна пластична мрежа, която да го превръща във виртуален аватар така, както обикновените ръкавици правят с ръцете на пълзачите.

Все още се оглеждаш с любопитство в света на Кибспейс, когато Ра те унищожава толкова бързо, че дори не успяваш да видиш как изглежда.

Във физическия свят мозъкът ти е изпепелен от колосален по размери електрически удар.

След смъртта ти армията на „Тошиба“ смазва съпротивата на обърканите бойни части на „Вулкан“ и с лекота печели битката.

КРАЙ

260

— Ра! — извикваш, без да помръднеш от мястото си. — Ще се бия само с теб, а не със слугите ти!

Ръбестите конструкти замират пред аватара ти.

— Не се позори! — продължаваш да викаш в нищото. — Покажи се!

След още няколко напрегнати мига виртуалните убийци се пръсват и изчезват, а на тяхно място се появява Ра, приел формата на уродлив зелен дракон.

Ако искаш веднага да задействаш бомбата, продължи на #252.

Ако не искаш да противоречиш на собствените си призиви за благородство и изчакаш официалното начало на двубоя, мини на #276.

261

— Ще започваме ли? — осведомява се Ра.

— Да — кимваш.

Зеленият дракон изведнъж се подува с изумителна скорост и започва да се превръща в нещо друго, но ти решаваш да не изчакваш окончателния резултат от трансформацията му.

Виртуалният аналог на бомбата, който представлява неголяма черна сфера, полита право към зеления Ра и в миг всичко изчезва, а ти се озоваваш обратно във физическия свят и захвърляш визьора си встрани:

— Какво стана?

Напрегнатите лица на специалистите, които следят състоянието на Кибспейс, изведнъж се проясняват:

— Ра е мъртъв!

— Чудесно — озъбваш се. — И без това изглеждаше ужасно. Какво има, Харолд?

Куриерът ти, който води комуникацията с противника, замира за миг, заслушан във вградения в ухото му приемник, след което докладва: