Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 47

Робърт Блонд

— „Тошиба“ е бясна. Казват, че двубоят не се приема за изход от битката и настояват за светкавични военни действия.

Свиваш огромните си рамене и Гнездото ти се изпълва с горещ въздух при размахването на крилете:

— Ще ги получат.

Отбележи загубата на 20 точки Сила за противниковата корпорация и продължи на #249.

262

Армията ти смазва бойните части на „Тошиба“ и превзема ЦМК на противниковата корпорация за броени часове. Победата във втората битка е ваша и останалите дракони от Седемте изпращат поздравленията си към теб по телепатичен път от своите гнезда. Когато потокът съобщения от бойното поле затихва, повикваш Харолд, за да научиш как тече Войната на Осморката за останалите корпорации.

Премини на #277.

263

Във Войната на Осморката все още не е използвано мощното средство, наречено „икономически бойни действия“. Ако получат подходящи инструкции и разполагат със солиден бюджет, хората на „Вулкан“ могат да направят живота на противниковата корпорация много по-труден, без изобщо да прибягват до силата на оръжието. (Няколко примера: закупуване на електрическите компании, които снабдяват „Тошиба“ с енергия, и увеличаване на цените; препродажба на продуктите на самата корпорация на дъмпингови цени; сплашване или подкупване на служителите от производствените и търговските звена.)

Ако мислиш, че можеш да си позволиш подобни действия, премини на #290.

Ако тази линия не ти допада, иди на #258.

264

Още преди да успееш да обмислиш резултатите от разузнавателната мисия, получаваш тревожно съобщение: връзките на командването с армията на „Вулкан“ се разпадат за броени минути в резултат от масирана атака от Кибспейс! Анализът на ситуацията показва, че комуникациите ви са нападнати от наемните пълзачи на противниковата корпорация, които работят за нея по време на Войната на Осморката. Нямаш никакво време за губене!

Ако решиш да не обръщаш внимание на виртуалната заплаха, за да се съсредоточиш върху директната военна атака срещу врага, продължи на #291.

Ако се опиташ да запазиш комуникациите си, като пуснеш сенките си в Кибспейс, за да се борят с пълзачите на „Тошиба“, мини на #247.

Ако смяташ за по-удачно да прекъснеш атаката, като наредиш на сенките си да обезвредят пълзачите на противника във физическата реалност, иди на #255.

265

„Тошиба“ е изгубила 1000 войници от пехотата си и 25 сенки, които са попаднали в ситуация на кръстосан огън и са станали жертва както на противниците, така и на колегите си от собствената си корпорация.

Продължи на #264.

266

„ТАЙЕРА“ СРЕЩУ „ВУЛКАН“

В тази фаза на играта ще променим формата й до известна степен и ще се върнем назад във времето, за да проследим икономическите решения, определящи сегашната сила на „Тайера“. Като всяка добра сянка, имаш широки познания по финанси и корпоративно управление и знаеш, че в Орм парите винаги са много по-важни от силата на оръжието.

Разполагаш със 100 процента, които да разпределиш сред предложените акценти в политиката на „Тайера“.