Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 50

Робърт Блонд

Ако решиш да приканиш Ра да спазва правилата на двубоя, иди на #260.

276

Определи :

Ако числото е четно, продължаваш на #261.

Ако е нечетно, очаква те #251.

277

В другата битка „Бионаги“ е загубила от „Нисан“, което означава, че корпорацията за производство на автомобили и глайдери е следващият противник на „Вулкан“.

Играта продължава на #200.

278

Акцията на сенките ти се проваля с гръм и трясък. Хората ти са толкова тромави, че докато успеят да принудят пълзачите на противника да прекратят атаката си, на комуникациите на „Вулкан“ вече са нанесени непоправими щети.

Отбележи загубата на 15 точки Сила и продължи на #263.

279

„Тошиба“ се е справила неприятно добре, като е изгубила едва 500 от пехотните си войници и 10 служители от сенчестото си звено.

Продължи на #264.

280

Описаната икономическа дейност е типична за „Тайера“, която притежава нужните концесии в качеството си на най-голямата извънземна корпорация на Земята, както и огромните капитали, необходими за дейност в такъв мащаб.

Запиши, че вложените в търговия с жилищни площи проценти се удвояват от печалбата, и се върни на #266.

281

Ако смяташ, че специалистите на „Тайера“ трябва да се съсредоточат върху извънземните като основни потребители за профсъюзните си услуги, продължи на #283.

Ако вярваш, че расата не е важна в случая, иди на #269.

282

Една важна особеност на тази дейност се корени в противно либералния експортно-импортен режим на Орм, заложен още в Конституцията му. На практика единственото направление, в което може да се реализира някаква печалба, е от Земята към родната ви планета.

Коя според теб е по-удачната линия на действие по отношение на контрабандата?

Да се контролират и насочват съществуващите структури на организираната престъпност, като се взема процент от печалбата им — на #293.

Да се организира самостоятелна превозна структура, която да се включи пълноценно в бизнеса на нелегалния междупланетен транспорт — на #267.

283

Това е глупаво. Както вече казах, профсъюзите имат различни цели от тези на корпорациите, а повечето от извънземните на Земята работят именно в твоята корпорация. Това, което предлагаш, е „Тайера“ да организира собствените си служители в съюз, който ще работи срещу нея самата.

За щастие все пак съществуват и други извънземни икономически обединения, така че поне не излизаш на загуба.

Запиши нула процента печалба върху вложените в профсъюзни услуги финанси и се върни на #266.

284

Събитията очевидно не са протекли точно така, защото „Тайера“ все пак съществува и участва във Войната на Осморката. Този резултат е показател единствено за това, че не ставаш за ръководител на сенчестото й звено, така че играта за теб все пак свършва.

КРАЙ

285

Решението ти по принцип е логично: именно „Бионаги“ е по-гъвкавата и напредничава корпорация, така че би било нормално тя да се занимава с описаните изследвания. Животът обаче почти никога не е особено логичен и ако бяхте чели „Роди се сянка“ (или я бяхте чели по-внимателно), щяхте да знаете, че корпорацията, която разработва киберприставки за външни, всъщност е „Биотекс“.