Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 42

Робърт Блонд

Мини на #232.

229

Пилотът е толкова стреснат, че дори не успява да завие навреме, и тежката летяща машина силно те блъсва, като те отхвърля назад. За момент изгубваш контрол върху полета си и пикираш ниско над покривите на сградите, бясно размахвайки криле. Това се оказва достатъчно за опитните пилоти на „Нисан“, които се окуражават от слабостта ти и откриват огън с мощните си оръдия.

След смъртта ти ЦМК на „Вулкан“ пада за по-малко от час.

КРАЙ

230

След още минута си принуден да признаеш, че древните ти криле не могат да се мерят с антигравитаторите на противниковите глайдери. Така или иначе, целта ти е постигната: войниците ти са убедени, че армията на „Нисан“ може да бъде победена въпреки техническото си превъзходство.

Мини на #210.

231

Следвайки заповедите ти, пехотинците на „Вулкан“ се разпределят по тактически позиции из различните етажи на сградата, докато наземните ти кръстосвачи се опитват да отвлекат огъня от тях. За съжаление техническото превъзходство на противника, съчетано с големия брой активни глайдери, се оказва решаващо.

Когато съпротивата на армията ти замира, няколко глайдера стоварват на покрива на ЦМК една бригада от щурмоваци, която се заема да изтърбуши сградата. Верен на корпорацията си докрай, оставаш в Гнездото си в очакване на смъртта, загледан в избледняващите звезди.

КРАЙ

232

Атаката на „Нисан“ срещу твоята корпорация не закъснява, изпълнена в обичайния модел: бойната сила на противника, разделена на малки, привидно хаотични групи, без никакви затруднения прелита високо над обсега на твоите войници и атакува директно ЦМК на „Вулкан“. Гранитната кула потреперва, когато мощните оръдия на глайдер-кръстосвачите откриват огън по нея.

Ако искаш да излезеш от Гнездото си, за да се включиш в битката, премини на #208.

Ако тази идея изобщо не ти се струва добра, оставаш на #215.

233

След първоначалния си шок операторите на противниковите глайдери най-сетне успяват да си изградят някаква тактика и летящите машини те наобграждат, като ограничават пространството ти за действие и те притискат обратно към ЦМК на „Вулкан“. Какво ще предприемеш в отговор?

Ще маневрираш, като се опитваш да ги въвлечеш в обсега на войниците си — на #204.

Ще задържиш позицията си, за да дадеш време на армията си да се организира, като унищожаваш отделни глайдери с огън — на #214.

Ще увлечеш глайдерите встрани от ЦМК на „Вулкан“, като симулираш бягство — на #209.

234

Кръстосвачите ти се устремяват към ЦМК на „Биотекс“, като поддържат непрекъснат огън и се опитват да си пробият път през кордона от пехотинци. Няколко секунди по-късно противниковите кръстосвачи се струпват около по-слабите места и се завързва ожесточена битка.

Групата ти от кръстосвачи (състава на която ще определиш сам в зависимост от това, с което разполагаш) води Стандартни бойни действия със силите на противника: 1000 пехотинци и 500 кръстосвана.