Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 40

Робърт Блонд

Ще изпратиш бойни групи срещу постовете на „Биотекс“, откъдето идва голяма част от икономическата й мощ — на #235.

Ще атакуваш ЦМК на „Биотекс“, защото си преценил, че цената на тази операция е по-голяма от загубите, които ще понесеш при нея — на #223.

Ако подобна идея не ти се струва твърде непочтена, би могъл да атакуваш болниците на противника — на #329.

Ако вече си опитал всичко това или искаш да поставиш изхода от битката на карта, като заповядаш незабавни и тотални бойни действия, продължи на #239.

217

Пехотинците ти се устремяват към ЦМК на „Биотекс“ като приливна вълна, която се разбива в плътния кордон от вражески войници. Няколко секунди по-късно противниковите кръстосвани се струпват около по-слабите места и се завързва ожесточена битка.

Пехотната ти група (състава на която ще определиш сам в зависимост от това, с което разполагаш) води Стандартни бойни действия със силите на противника: 1000 пехотинци и 500 кръстосвана.

Ако извънземните успеят да победят, продължи на #222.

Ако хората на „Биотекс“ издържат на натиска и унищожат пехотинците ти, очаква те #218.

218

Мощната отбранителна линия на противника, подкрепена от високомобилните наземни кръстосвани, издържа на атаката на войниците на „Тайера“ и разпръсква частите ти на малки, бясно съпротивляващи се бойни групи. За няколко минути от тях не остава нищо и ти си принуден да признаеш, че атаката ти се провали.

Ако желаеш да опиташ друга линия на действие, за да превземеш ЦМК на „Биотекс“, върни се на #223.

Ако възнамеряваш да накажеш противника посредством незабавна и тотална атака, продължаваш на #239.

219

Решението ти е абсолютно правилно. Сенките ти, обучени в градски бой и проникване в охранявани територии, успяват да изненадат голям брой от бойните групи на противника, разпределени на стратегически места по всеки етаж.

Остава една голяма група от 250 пехотинци на „Биотекс“, която трябва да преодолееш по правилата на Стандартни бойни действия.

Ако извънземните победят, продължаваш на #245.

Ако отбраната на „Биотекс“ издържи, очаква те #238.

220

След като голяма част от ключовите фигури в „Биотекс“, които вземат стратегическите решения, са преминали под твой контрол, плановете на противника вече ще крият значително по-малко тайни за теб.

Отбележи загубата на 50 точки Сила за „Биотекс“ и се върни на #216, за да избереш нова линия на действие.

221

В останалите битки „Тошиба“ е обявила война на „Меганикс“ и изкуственият интелект Ра, който предвожда армията на компютърната корпорация, я е изгубил.

Оръжейният гигант „Н&К“ е смазал „Нисан“ въпреки прословутите бойни глайдери на дзен-корпорацията.

„Бионаги“ се е сблъскала с омразната ти строителна корпорация „Вулкан“ и за щастие е загубила — така ще имаш възможност лично да се разправиш с хората на дракона Оберон още в следващата битка на твоята корпорация.

Играта продължава на #253.

222

Мощният напор на пехотинците ти разкъсва отбранителната линия на противника и извънземните се заемат безмилостно да обграждат и унищожават разпръснатите вражески бойни части. Оставяш ги да се позабавляват няколко минути, преди да дадеш заповед за продължаване на атаката към вътрешността на двете кули. Пътят ви е открит.