Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 44

Робърт Блонд

Ако желаеш да опиташ друга линия на действие, за да превземеш ЦМК на „Биотекс“, върни се на #223.

Ако възнамеряваш да накажеш противника посредством незабавна и тотална атака, продължаваш на #239.

242

Бойната ти група от глайдери се спуска върху ЦМК на „Биотекс“ като ято хищни птици, готови да разкъсат центъра на противниковата корпорация с цената на всичко. Пехотинците на врага, разпределени по горните етажи и покрива, ги посрещат с ожесточен огън.

Въздушната ти група (състава на която ще определиш сам в зависимост от това, с което разполагаш) води Стандартни бойни действия със силите на противника: 500 пехотинци.

Ако извънземните успеят да победят, продължи на #244.

Ако хората на „Биотекс“ издържат на натиска и унищожат глайдерите ти, очаква те #241.

243

С цената на 10 сенки, загинали по време на мисията, научаваш разпределението на противниковите сили в ЦМК на корпорацията.

Сградата е най-добре защитена на нивото на улицата, където освен плътния обръч от 1000 пехотинци Джей Хоровиц е дислоцирал и 500 кръстосвача в патрулиращ режим.

По-горните етажи са защитени от 500 пехотинци, които са разпределени на неголеми бойни групи из сградата.

Най-горните етажи и покривът се охраняват от други 500 пехотинци на „Биотекс“.

Върни се на #223.

244

Бойните ти глайдери без затруднение се справят с далеч по-слабите пехотинци на „Биотекс“ и превземат покрива. С цялата бързина, на която са способни, операторите ти организират прехвърляне на бойни части върху противниковата сграда и скоро разполагаш с известни сили, които да хвърлиш към вътрешността й. Пътят ви е открит.

Продължаваш на #237.

245

За кратко време войниците ти установяват пълен контрол върху сградата и успяват да локализират всички ключови директори на „Биотекс“, които са имали неблагоразумието да водят военните действия от ЦМК. Една от сенките ти долага, че Джей Хоровиц се е самоубил в кабинета си, като се е прострелял в главата с бластер. Загубата му е неприятна, но пък все още разполагаш с всички останали.

Ако заповядаш на служителите на „Тайера“ да ги избият, минаваш на #226.

Ако предпочиташ да ги задържиш в плен, отиваш на #220.

246

„ВУЛКАН“ СРЕЩУ „ТОШИБА“

Нетърпеливо очакваш резултатите от разузнавателната мисия на сенките си, които си изпратил да съберат информация за загубите на „Тошиба“ по време на битката с корпорацията на андроидите „Меганикс“. Харолд Фелино, личният ти куриер, най-сетне ги донася в традиционната за „Вулкан“ форма: на неорганична хартия.

Определи :

1–2 — мини на #256.

3–4 — продължи на #265.

5–6 — иди на #279.

247

Макар и едни от най-опитните в Орм, сенките ти не могат да се мерят с виртуалните умения на противниковите наемници. Проследяването им протича толкова тромаво, че докато пълзачите на „Тошиба“ най-сетне са принудени да прекъснат атаката си, на комуникациите на „Вулкан“ вече са нанесени непоправими щети.

Отбележи загубата на 20 точки Сила и продължи на #263.

248

Всеки обезвреден пълзач над десетия е равносилен на 5 загубени точки Сила за противниковата корпорация.