Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 43

Робърт Блонд

Ако извънземните успеят да победят, продължи на #224.

Ако хората на „Биотекс“ издържат на натиска и унищожат кръстосвачите ти, очаква те #236.

235

Киберприсадъчните постове на „Биотекс“ естествено са много добре защитени. Джей Хоровиц, ръководителят на сенчестото звено на противника, е дислоцирал при всеки от тях по 250 пехотинци и 20 наземни кръстосвача.

Правилата за унищожаването им са следните:

Изпращаш до всеки от постовете група пехотинци, не по-голяма от 500 души, след което водиш с поставената там противникова част Стандартни Бойни действия. Ако победиш, „Биотекс“ изгубва 3 точки Сила и всички войници, които си унищожил.

Когато приключиш с атаката срещу постовете, се върни на #216, за да избереш някоя друга линия на действие.

236

Отбранителната линия на противника се разпада, когато и последните кръстосвачи на „Тайера“ са обездвижени и вражеските войници се нахвърлят върху тях, за да унищожат операторите им. Атаката ти се провали.

Ако желаеш да опиташ друга линия на действие, за да превземеш ЦМК на „Биотекс“, върни се на #223.

Ако възнамеряваш да накажеш противника посредством незабавна и тотална атака, продължаваш на #239.

237

Предполагаш, че основната част от стратегическите ти цели: изпълнителните директори на „Биотекс“, както и директният ти противник Джей Хоровиц, се намират в областта на средните етажи. Пред войниците ти стои цяла една сграда (по-точно казано, две сгради), които да превземат, преди да се доберат до важните фигури, заради които провеждаш цялата атака.

Ако решиш да действаш с пехотинците си, определи състава на десантната група и мини на #225.

Ако предпочиташ да пуснеш напред сенките, избери кои от тях да проникнат в ЦМК и продължи на #219.

238

Провалът на войниците ти точно на края на атаката срещу ЦМК на „Биотекс“ е отвратителен и още веднъж те убеждава, че не участваш във Войната на Осморката откъм правилната страна. Самият Джей Хоровиц е организирал оцелелите и някои от директорите на противниковата корпорация в ефективни бойни групи, които хладнокръвно са избили твоите служители от засада.

Остават ти единствено тоталните военни действия, с които да си отмъстиш на врага за нанесеното унижение.

Продължаваш на #239.

239

Битката с „Биотекс“ продължава по правилата на Стандартни бойни действия.

Ако извънземните победят, мини на #227.

Ако загубите битката, отиваш на #240.

240

Прочутата армия на противника записва още една победа в историята си, когато смазва пехотата на „Тайера“ с голямо тактическо и техническо превъзходство. Когато щурмоваците на „Биотекс“ превземат ЦМК на извънземната корпорация, може би все още няма да е късно да заявиш желанието си в бъдеще да работиш за врага.

КРАЙ

241

Идеята ти не се оказва толкова лесна за изпълнение. Въпреки техническото превъзходство на твоите войници хората на „Биотекс“ не губят присъствие на духа и удържат позициите си по високите етажи на ЦМК, като хладнокръвно свалят машините ти една по една. Когато и последната пада на улицата в огромно огнено кълбо, си принуден да признаеш, че атаката ти се провали.