Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 41

Робърт Блонд

Продължаваш на #237.

223

Централният Мениджинг Корпус на корпорацията действително е важна стратегическа цел, но е изключително добре защитен. Ако успееш да го превземеш, ще имаш безценната възможност да унищожиш голяма част от ключовите фигури на врага с един удар (загуба, равна на 40 точки Сила), така че внимателно обмисляй следващите си решения.

Ако желаеш да пуснеш сенките си на разузнавателна мисия, преди да атакуваш, за да научиш повече подробности за бойните части около и в ЦМК, мини на #243.

Ако не искаш да правиш това или мисията им вече е завършила, избери една от следните стратегии:

В случай, че притежаваш глайдери, можеш да атакуваш двете кули от въздуха — на #242.

Ако корпорацията ти разполага с наземни кръстосвани, те ще ти помогнат да пробиеш отбраната на нивото на улицата — на #234.

Ако нямаш такива машини, остава ти да действаш с традиционно силната пехота на „Тайера“, като сам ще определиш каква част от нея да хвърлиш срещу ЦМК на „Биотекс“ — на #217.

224

Операторите на наземните ти кръстосвани безмилостно унищожават и последните остатъци от силите на противника. Някои от извънземните, които са останали без амуниции по време на битката, не я напускат въпреки това, използвайки колите си като тарани, и ти си напомняш по-късно да наградиш онези от тях, които са останали живи.

Най-сетне отбранителната линия се разпада и пътят към вътрешността на двете кули е открит.

Продължаваш на #237.

225

Пехотата ти трябва да проникне в сградата, като преодолее съпротивата на 500 противникови пехотинци, разпределени на неголеми бойни групи по стратегическите места на всеки етаж. Битката ще се води по правилата на Стандартни бойни действия.

Ако извънземните надделеят, продължаваш на #245.

Ако отбраната на „Биотекс“ издържи, очаква те #238.

226

След като голяма част от ключовите фигури в „Биотекс“, които вземат стратегическите решения, са унищожени, а ЦМК-то й е преминало в ръцете на „Тайера“, противниковата корпорация се намира в далеч по-благоприятно за вас положение, отколкото в началото на войната.

Отбележи загубата на 40 точки Сила за „Биотекс“ и се върни на #216, за да избереш нова линия на действие.

227

Въпреки прочутата си армия противниковата корпорация рухва пред могъщата пехотна сила на „Тайера“ и многобройните територии на противника преминават във ваше владение.

След като приемаш поздравленията на господарите на корпорацията и получаваш разрешение да действаш с по-голяма свобода, се връщаш в командния си център и заповядваш незабавното унищожаване на всички заловени противникови войници.

Мини на #221, за да разбереш как е преминала първата фаза от Войната на Осморката за останалите корпорации.

228

След няколко часа, изгубени в безплодно търсене, отзоваваш сенките си в ЦМК на „Вулкан“ и решаваш да се заемеш с по-непосредствената задача да водиш бойните действия. Така или иначе, към този момент всички глайдери на „Нисан“ вече са напуснали базите си.