Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 39

Робърт Блонд

Боят с „Нисан“ продължава под формата на Стандартни бойни действия.

Ако твоята корпорация излезе победител, минаваш на #8.

Ако загуби тази решителна битка, очаква те #9.

211

Във втората фаза на операцията ще използваш бойните си групи от пехотинци и оператори, за да унищожиш откритите въздушни бази на противниковата корпорация. Всяка от тях се охранява от 200 пехотинци-наемници на „Нисан“, въоръжени с автомати „NASA 9.5“, ИЛИ 20 наземни кръстосвана, управлявани от оператори, също Homo Sapiens.

За да поразиш летището, трябва да изпратиш там бойна група, еднаква по състав с охраняващата (при евентуален неуспех можеш да изпратиш втора група). След това водиш Престрелка или Схватка с МПС, в зависимост от конкретния случай, и резултатът от нея определя кой е спечелил цялата битка.

Ако загубиш, бойната ти група е унищожена.

Ако спечелиш, летището е обезвредено.

Когато приключиш с атаката срещу въздушните бази, продължи на #206.

212

Замахваш с криле и се усукваш във въздуха, като се разминаваш на опасно разстояние с профучаващия глайдер. Нещастният пилот е толкова шокиран от вида ти, че изгубва контрол върху машината и се забива с взрив в покрива на една от по-ниските сгради край ЦМК на „Вулкан“.

Паниката на операторите на „Нисан“, които при целия си опит в небето на Орм не са виждали дракон в действие, става причина те да загубят цели пет глайдера, преди да се окопитят.

Продължи на #233.

213

След още два километра древните ти криле отстъпват на ултрамодерните антигравитатори на противниковите глайдери и операторите на „Нисан“ те настигат, като откриват масиран унищожителен огън. Рухваш, разкъсан от мощните им оръдия, след което те невъзмутимо се връщат до ЦМК на „Вулкан“ и продължават битката оттам, докъдето са стигнали.

Корпорацията ти я изгубва, в немалка степен поради твоята глупост.

КРАЙ

214

Хладнокръвно оставаш на мястото си, като замахваш с крилете си, за да променяш височината, и неспирно бълваш огън. Когато най-сетне си принуден да извиеш, преследван от противниковия огън, десет от операторите на „Нисан“ са свалени.

Продължи на #230.

215

Битката срещу „Нисан“ продължава под формата на Стандартни бойни действия.

Ако „Вулкан“ спечели, отиваш на #203.

Ако загуби, се прехвърли на #231.

216

„ТАЙЕРА“ СРЕЩУ „БИОТЕКС“

Биологичната корпорация, която е първият противник на „Тайера“ във Войната на Осморката, действително е най-мощното сдружение в Орм и докато разглеждаш резултатите от предварителните разузнавателни мисии на сенките си, за няколко издайнически мига ти се приисква да беше работил на страната на противника. Бързо преодоляваш това моментно разсейване: в края на краищата плаща ти „Тайера“, а ти си професионалист, така че единствената ти цел е именно „Тайера“ да спечели.

„Биотекс“ има мощна и добре структурирана частна армия, която охранява огромния ЦМК на корпорацията, прочутите две кули в западното ядро, както и безбройните постове за киберприсадъчни операции и болници. Как смяташ да поведеш атаката срещу противника?