Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 38

Робърт Блонд

Прехвърли се на #205.

204

Успяваш да откриеш свободно пространство и се гмурваш надолу в гъмжилото от противникови глайдери. Операторите им се хващат на примамката и също слизат по-ниско, като попадат в огъня на пехотинците ти. Тогава и ти се обръщаш и започваш да бълваш огън срещу тях.

Преди да успеят да се измъкнат от капана, двадесет от операторите на „Нисан“ са свалени.

Продължи на #230.

205

Победата над „Нисан“ осигурява на твоята корпорация мястото на окончателен победител във Войната на Осморката. Оттук нататък за теб като ръководител на бойното и сенчестото звено остава единствено да поздравиш бойците си с победата — но името ти не би било Оберон, ако оставяше нещата да следват пътя на най-малкото съпротивление.

Мини на #320.

206

За всяко обезвредено летище противниковата корпорация губи по 8 точки Сила и по 50 глайдера.

Изчисли загубите й и се прехвърли на #232, за да поведеш бойните си части в директни бойни действия.

207

В първата фаза на операцията ще използваш сенките си, за да локализираш летищата — все пак не можеш да очакваш, че те няма да са добре прикритие и ще си стоят в очакване на бойните ти отряди.

Всяко от летищата на „Нисан“ има оценка 65. За да бъде открито, трябва да изпратиш сенчеста група, която има общ сбор от Професионалния статус на всеки от членовете си и еднократен Шанс за цялата група, по-голям или равен на това число. Групите могат да имат произволен състав и да включват асове, ако разполагаш с такива.

Ако сенките ти не успеят да локализират нито едно летище, минаваш на #228.

Ако успеят да открият местоположението на поне една въздушна база, продължи на #211.

208

Винаги си очаквал този момент и не би го изпуснал, дори това да струва живота ти. Отваряш Гнездото си и излиташ от него като гигантско водно конче, няколко пъти по-голям от глайдерите на противника. Когато разперваш огненочервените си криле и увисваш във въздуха, гръмогласният ти предизвикателен смях, които отдавна не се е чувал в Орм, разтърсва сградата. Виждаш пилота на глайдера, който се е устремил право към теб — човек с широко отворени ужасени очи, който изобщо не се сеща да стреля.

Ако решиш да се отдръпнеш от пътя му, мини на #212.

Ако останеш на мястото си и избълваш огън срещу него, отиваш на #201.

Ако смяташ, че пилотът ще се стресне и ще завие пръв, продължи на #229.

209

Накланяш се встрани и мощно замахваш с криле, като се изстрелваш встрани от гъмжилото глайдери. Операторите на „Нисан“ незабавно те последват, като не спират да стрелят, и ти политаш с максимална скорост, като се отдалечаваш от ЦМК на „Вулкан“.

След около два километра осъзнаваш, че по този начин не постигаш абсолютно нищо, защото хората ти остават без работа, докато самият ти оставаш без огневата им подкрепа.

Ако си твърдо решен да жертваш живота си, за да може корпорацията ти да спечели войната, продължаваш на #213.

Ако смяташ да се обърнеш, докато все още можеш, иди на #202.

210

Командирите ти, въодушевени от примера на собствения си шеф, пришпорват пехотинците и операторите на „Вулкан“ и за няколко мига около гранитната кула на корпорацията се разгаря страшна битка.