Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 37

Робърт Блонд

198

Внимателно прехвърляш в необятната си памет всички подходящи сгради, притежание на „Вулкан“, и най-сетне се спираш на една от тях: неизползван склад за строителни материали на нивото на Равнината, последните два етажа на който са празни — единият, насечен от множество пенопластови стени, които го разделят на малки помещения, а този непосредствено под покрива — просторен и незает от нищо.

Къде ще организираш двубоя?

На предпоследния етаж — на #166.

На последния етаж — на #194.

199

Победата в този ключов квартал позволява на „Вулкан“ да разгърне пехотинците си по-удачно за финалното сражение.

Отбележи загубата на 10 точки Сила за „Меганикс“ и продължи на #186.

200

„ВУЛКАН“ СРЕЩУ „НИСАН“

Това е последната битка на корпорацията, която водиш във Войната на Осморката, и изходът от нея ще определи кой да бъде господарят на Орм. Макар че залогът е твърде голям, решаваш да подходиш с максимална обективност, сякаш не се интересуваш дали ще спечелиш или загубиш — точно както учат всички древни майстори на военното изкуство.

Досегашните си победи „Нисан“ дължи на силната си армия, съставена изцяло от опитни оператори с глайдер-кръстосвачи „Nissan Rapier“. Към този момент корпорацията е изгубила едва 400 от тях в двете си битки и разполага с 600, а Силата й е 50. Операторите на противника действат в голяма степен самостоятелно, като се самоорганизират в бойни групи с огромно разрушително действие и не се подчиняват на глобален план.

Очевидно е, че единственото слабо място на противниковата корпорация са разпръснатите й из цял Орм въздушни бази, от които излитат глайдерите преди всяка битка.

Ако предприемеш офанзива срещу летищата, минаваш на #207.

Ако смяташ, че е по-удачно направо да поведеш бойни действия срещу „Нисан“, иди на #232.

201

Разтваряш огромната си уста и с все сила избълваш древния си огън срещу летящата машина, която за миг се превръща в огнено кълбо и се устремява надолу към покривите.

Продължаваш атаките си в същия дух и паниката на операторите на „Нисан“, които при целия си опит в небето на Орм не са виждали дракон в действие, става причина те да загубят цели десет глайдера, преди да се окопитят.

Продължи на #233.

202

Рязко свиваш надолу и като прелиташ под глайдерите на „Нисан“, политаш обратно към ЦМК на „Вулкан“. Отдавна не си летял толкова бързо и с благодарност се гмурваш зад линията преграден огън, който ти осигуряват пехотинците ти. Увлечените в преследването оператори на противника не успяват да завият навреме и изгубват пет глайдера.

Продължи на #230.

203

Дисциплинираните ти бойци удържат невероятна победа над противника въпреки смазващото му техническо превъзходство. Разпределени по позиции в различните етажи на сградата, стрелците ти хладнокръвно свалят глайдер след глайдер, докато наземните ти кръстосвани отвличат огъня на летящите машини. Когато битката най-сетне приключва, ЦМК е претърпяла сериозни щети, но гледката на стотиците глайдери, горящи из околните улици и по покривите, компенсира неудоволствието от това.