Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 36

Робърт Блонд

Отбележи загубата на 35 точки Сила за „Тайера“ и премини към директни бойни действия — на #158.

194

Избери един от асовете си, който ще се изправи срещу Каин, без да подценяваш силата на извънземния (ако не разполагаш с такива, ще се наложи да използваш обикновена сянка).

Избраната от теб сянка хладнокръвно приема задачата си и изчаква противника си на последния етаж, застанала в центъра на помещението. Каин пристига със закъснение и приключва схватката за пет секунди, като оголва скелета на боеца ти още с първия си Кана-удар.

Грешката ти беше в избора на помещението, защото външният убиец нанася най-силните си удари от разстояние.

Остава ти единствено директния сблъсък с външната корпорация.

Отбележи загубата на обещаната на Каин сума и се прехвърли на #158.

195

Няколко от наемните пълзачи на „Вулкан“ се заемат с разпространението на слуха, че твоята корпорация е готова да плати на Каин огромна сума, ако се откаже от поста си в „Тайера“ и премине на ваша страна. Резултатите не закъсняват: самият Каин се свързва с „Вулкан“ чрез Кибспейс и ти нареждаш разговорът да бъде прехвърлен на един от екраните в Гнездото ти.

— Привет, Оберон! — Ухилва се топсянката на „Тайера“. — Как са гущерите днес?

С омраза оглеждаш познатото тясно лице с изцяло черни очи, светещи с нечовешка интелигентност. Тялото на Каин изглежда хилаво, както на всички извънземни, то ти знаеш, че е посветен в древното изкуство за контрол върху бойните флуиди на тялото, наречено Кана. Близостта между имената надали е съвпадение.

— Това, което чух, не е вярно, нали? — осведомява се небрежно външният.

— Естествено, че не е вярно — казваш с отвращение. — Никой не те иска във „Вулкан“. Но все пак искам да поговорим, и то за пари.

— Побързай, гущере — продължава да нахалства Каин.

Ако си се отказал от идеята си да плащаш каквото и да било на извънземния изрод, премини на #170.

Ако преглътнеш яда си в името на плана, който си замислил, продължаваш на #189.

Ако напомниш на Каин да се отнася към теб с нужното уважение, иди на #156.

196

Прехвърлянето е неуспешно и съзнанието на сянката ти се отправя заедно с нематериалната част на Джейн натам, където отиват тези работи. (За твое нарастващо разочарование все още не си успял да откриеш точното място въпреки огромните си интелектуални възможности.)

Ако имаш някой друг ас под ръка и би искал да опиташ отново с тялото на противниковата сянка, което все още е в добра форма, можеш да се върнеш на #184.

Ако не искаш да рискуваш повече, ще се наложи да се откажеш от плана си за атентат срещу Оберон — продължаваш на #192.

197

Ударите на сянката ти изобщо не правят впечатление на Каин. Невероятната сила на ръцете му, зад която стои Кана, пречупва врата на твоя боец за броени секунди.

Външният се изправя с подигравателна усмивка и напуска сградата. Остава ти единствено директния сблъсък с външната корпорация.

Отбележи загубата на обещаната на Каин сума и се прехвърли на #158.