Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 34

Робърт Блонд

Незаселена застроена зона във Външния кръг, притежание на дъщерна компания на „Тошиба“, където няма да има никакви цивилни жертви — на #135.

Географският център по права линия между Централните Мениджинг Корпуси на двете корпорации, който попада в една слабо заселена зона на Ядрото — на #130.

Яма 2 в западния край на Ядрото, недалеч от двете кули на „Биотекс“ — на #175.

183

Всяка от мините, които си поставил, убива по един от пехотинците на „Тошиба“. Когато адът приключва, идва време за истинската битка, в която побеснелите командири на противниковата корпорация ще имат възможност да ти отмъстят за проявената подлост.

Върви на #124.

184

Сенките ти са не по-малко способни от тези на „Вулкан“, което още веднъж показва превъзходството на машините над човека, дори когато са тромави материални конструкции като дроидите на „Меганикс“. Заловената сянка на строителната корпорация е млада жена, която се представя като Джейн Трайдънт и се държи с присъщото за сенките презрително достойнство.

Твоята сянка се явява в залата за прехвърляне без никакви въпроси и екипът ти включва сложната си апаратура.

За да издържи прехвърлянето в чуждо тяло, твоят агент трябва да има изключително устойчиво съзнание.

Ако сборът от и физическия му статус е 11 или повече, можеш да продължиш на #152.

Ако е по-малък от това число, очаква те #196.

185

Решаваш да не рискуваш с надлеза, който би могъл да бъде миниран, и нареждаш на групата си да прекоси магистралата.

Когато хората ти излизат на асфалта, прикритите зад ъгъла кръстосвачи на противника излизат с оглушителен рев и ги атакуват на пълна скорост, като унищожават 30 от тях, преди пехотинците ти да успеят да се прикрият.

Останалите двадесет заемат позиции в близките сгради и скоро са въвлечени в престрелка с хората на „Вулкан“. Ето правилата й:

Петима от твоите пехотинци водят последователни престрелки по стандартните правила с петима от пехотинците на „Вулкан“. Резултатът се взема като модел и за останалите девет групи от по пет души. Останалите войници се разделят на групи от по петима и престрелката се повтаря по този начин, докато всичките войници на една от страните са унищожени.

Ако твоята бойна група спечели битката, продължаваш на #159.

Ако надделеят хората на „Вулкан“, отиваш на #199.

186

Битката с „Вулкан“ продължава по правилата на Стандартни бойни действия.

Ако твоята корпорация победи, продължаваш на #145.

Ако противниците ти надделеят, мини на #164.

187

Битката продължава по правилата на Стандартни бойни действия.

Ако „Вулкан“ успее да победи, очаква те #165.

Ако извънземната корпорация надделее над пехотата ти (нещо доста по-вероятно), продължаваш на #151.

188

С усилие потискаш вълнението си. Разстоянието е твърде голямо, за да се свържеш телепатично със сянката си и си принуден безпомощно да наблюдаваш как Каин на свой ред се промъква по коридорите.

Боецът ти надава вик, когато външният изскача иззад един ъгъл и се нахвърля върху него с мощен ритник, който го поваля на земята с разбита челюст (отбележи загубата на 4 точки Издръжливост). Каин използва силата на Кана не само за енергийни удари, но и за да придава мощ на крайниците си!