Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 33

Робърт Блонд

Ако искаш да оформиш едно минно поле на пътя на армията на „Тошиба“, мини на #181.

Ако по някаква причина тази идея не ти допада, продължи на #131.

176

Силата на противниковата корпорация не е на бойното поле. Войниците ти бързо се справят със служителите на „Тошиба“ и когато приключват с тях, „Биотекс“ фактически е господарят на Орм. Или…?

Не бива да забравяш, че топсянката на врага е изкуствен интелект, „бог от машината“, както горделиво се наричат тези съзнания, и победата над армията в никакъв случай не означава гибел за Ра.

Ако смяташ, че изкуственият интелект може да застраши интересите на „Биотекс“ и трябва да бъде унищожен още сега, премини на #132.

Ако мислиш, че това е безсмислено, продължаваш на #177.

177

След фактическия край на Войната на Осморката задълженията ти са единствено в сферата на транспорта на бойните части обратно по базите им, но ти оставаш с армията си чак докато последния ти войник е в безопасност.

Господарите на „Биотекс“ те уведомяват, че анализът на бойните действия и изграждането на по-нататъшната стратегия на корпорацията иде започне едва утре.

— Това ли е всичко? — осведомяваш се.

— Това е всичко — уверява те безличният куриер.

Изчакваш вратата на кабинета си да се затвори зад него и се ухилваш, палейки поредната си пура.

Мини на #300.

178

„Тошиба“ винаги е привличала най-добрите професионалисти във виртуалната сфера не само с високите си заплати, но и с предлаганите условия за работа. Корпорацията не изисква от тях обичайното феодално подчинение и повечето й пълзачи, а дори и някои от сънувачите, работят по домовете си, а не в корпусите й.

Как възнамеряваш да ги обезвредиш?

В условията на Кибспейс — на #174.

Във физическата реалност — на #123.

179

(Избери един от асовете си. Ако не разполагаш с такива или не искаш да рискуваш живота им, използвай обикновена сянка или оператор.)

Задачата на служителя ти няма да е лесна. Той трябва да пробие защитата на „Тошиба“ с електроциклета си, така че да доближи сградата и да се добере до кабелната й мрежа.

Събери Техническия и Професионалния му статус с .

Ако сборът е 15 или повече, мини на #129.

Ако е по-малък от това число, иди на #138.

180

Битката в Кибспейс е безмилостна и макар голям брой от пълзачите на „Тошиба“ да са принудени да я напуснат, сенките ти дават живота си за това.

(Всеки две сенки на „Биотекс“ обезвреждат по един пълзач на „Тошиба“, но при това загиват. В резултат Силата на противниковата корпорация пада с единица.)

Когато си готов, се върни на #121.

181

Можеш да поставиш до 1000 мини, като всяка от тях струва по 5000 ОМ.

Когато го направиш, мини на #183.

Ако цената ти се струва висока, можеш да се откажеш от идеята си на #131.

182

Свързваш се с господарите на „Тошиба“ и след кратки, хладни преговори, двете страни се съгласяват, че предстоящият военен конфликт ще се води по такъв начин, че страната-победител да излезе от него с възможно най-малки загуби. Едно важно условие на битката е мястото, на което да бъде проведена. Оформят се три предложения: