Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 32

Робърт Блонд

167

— Сбогом — изръмжаваш и прекъсваш връзката.

Нямаш повече време за губене. Битката може да започне.

Мини на #158.

168

— Не мога да ти дам толкова пари — възразяваш.

— Не мога да рискувам живота си за по-малко — свива рамене Каин.

Драконите винаги са се славели като майстори на преговорите.

Ако се опиташ да го предизвикаш така, че да се съгласи на двубой и без необходимата сума, мини на #148.

Ако смяташ тази възможност за нереалистична, иди на #167.

169

Проникването в Свободната зона, която на практика е притежание на „Тайера“, може да се осъществи само от тежковъоръжена и опитна група сенки.

Когато приключиш с изготвянето на състава на групата (можеш да включваш в нея само сенки и асове, но неограничен брой; ще ги транспортираш с някои от кръстосвачите си — по четирима в кола, като трябва да вземеш и операторите), продължи на #155.

170

— Исках само да ти кажа, че когато се добера до теб, собственоръчно ще изтръгна сърцето ти — казваш хладно и прекъсваш връзката.

Нямаш повече време за губене. Битката може да започне.

Мини на #158.

171

Ударите на сянката ти изобщо не правят впечатление на Каин. Извънземният ловко поваля противника си на пода и невероятната сила на ръцете му, зад която стои Кана, пречупва врата на твоя боец за броени секунди.

Външният се изправя с подигравателна усмивка и напуска сградата. Остава ти единствено директния сблъсък с външната корпорация.

Отбележи загубата на обещаната на Каин сума и се прехвърли на #158.

172

След като ти поднася почитанията си по повод на спечелената битка, Харолд Фелино те осведомява за развоя на Войната на Осморката:

Гигантът „Биотекс“ е обявил война на основния си конкурент „Бионаги“ и я е спечелил с много по-голямата и опитна армия, която притежава.

Оръжейната корпорация „Н&К“ се е сблъскала с „Нисан“ и бойните глайдери на автомобилната корпорация са й осигурили победата.

„Тошиба“ е обявила война на „Меганикс“, спечелила е и без да губи време, е отправила следващото си предизвикателство към твоята корпорация.

Играта продължава на #197.

173

Проучвателният ти екип светкавично разработва план за действие. Идеята на хората ти е да набутат под сградата мощен дигър, снабден с техника за електронно разсейване на проследяващи устройства, който да изпълзи нагоре към мрежата и да я прекъсне. Цената на плана е 1 000 000 ОМ.

Ако си готов да ги платиш, мини на #126.

Ако нямаш или не искаш да дадеш толкова пари, иди на #140.

174

При целия си опит сенките ти не са професионални пълзачи и сигурно ще имат проблеми с унищожаването на служителите на „Тошиба“ на територията на Кибспейс, още повече че при съществуващото военно положение последните вероятно са въоръжени с мощни информационни оръжия. Ако наистина избереш тази тактика, трябва да си готов за известни жертви.

Ако наистина си готов, продължаваш на #180.

Ако предпочиташ да опиташ някоя друга линия на действие, върни се на #121.

175

Мястото на битката е много добре подбрано, най-малкото поради факта, че хората ти могат да достигнат дотам преди противниковите части. Това те навежда на някои идеи.