Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 31

Робърт Блонд

Ако разполагаш с ас и искаш да жертваш живота му по този начин, мини на #153.

Ако предпочиташ да се придържаш към по-традиционните методи за водене на война, продължи на #192.

162

След два часа, прекарани в бясно претърсване на Орм, сенките ти все още не могат да се похвалят с никакъв успех. Решаваш, че вече е късно за атентат срещу Оберон, и с нежелание ги отзоваваш. Ще се наложи да продължиш с по-традиционни бойни действия.

Прехвърли се на #192.

163

Решаваш да поемеш риска от евентуалните мини по надлеза, но такива за щастие няма. Бойната ти група преминава невредима на територията на „Вулкан“ и изненадва противниковата част, като унищожава 20 души, преди служителите на строителната корпорация да отвърнат на огъня. Скоро се завързва ожесточена престрелка. Ето правилата й:

Петима от твоите пехотинци водят последователни престрелки по стандартните правила с петима от пехотинците на „Вулкан“. Резултатът се взема като модел и за останалите девет групи от по пет души. Останалите войници се разделят на групи от по петима и престрелката се повтаря по този начин, докато всичките войници на една от страните са унищожени.

Ако твоята бойна група спечели битката, продължаваш на #159.

Ако надделеят хората на „Вулкан“, отиваш на #199.

164

Когато войниците на строителната корпорация унищожават и последната бойна част на „Меганикс“, няколко бригади щурмоваци превземат ЦМК на твоята корпорация и безмилостно разстрелват всички андроиди от управляващата класа, до които успеят да се доберат.

Самият ти тихо се плъзваш обратно в Кибспейс, внезапно изгубил интерес към Войната на Осморката.

КРАЙ

165

Бойните ти части разпръскват извънземната пехота толкова сполучливо, че в един момент битката се превръща в кланица. Когато всичко приключва, на Земята има 10 000 извънземни по-малко.

Остава ти единствено да дадеш заповед за изтегляне на армията си, която заслужава кратка почивка преди следващата битка.

Продължи на #172.

166

Избери един от асовете си, който ще се изправи срещу Каин, без да подценяваш силата на извънземния (ако не разполагаш с такива, ще се наложи да използваш обикновена сянка).

Избраната от теб сянка хладнокръвно приема задачата си и изчаква противника си на последния етаж, застанала в центъра на лабиринта от пенопластови коридорчета. Каин пристига със закъснение и предпазливо навлиза между тях. С помощта на монтираните на тавана камери наблюдаваш как пристъпва и се ослушва за някакъв шум, който да издаде присъствието на твоя боец.

Сянката ти внезапно изскача пред противника си, но преди да успее да го атакува, Каин замахва с ръце и мощен Кана-удар изпарява стената, пред която допреди миг е стоял боецът на „Вулкан“. Преследван от нови изблици на ослепително бяла енергия, сянката ти се прикрива в лабиринта от коридори.

Ако мислиш, че трябва да се опита да заобиколи Каин, за да го нападне изненадващо в гръб, продължи на #188.

Ако смяташ, че е по-удачно да изчака някой Кана-удар и да атакува веднага след него, докато Каин събира сили за нов, иди на #157.