Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 21

Робърт Блонд

Самият ти плъзваш центъра на съзнанието си обратно в Кибспейс, внезапно изгубил интерес към Войната на Осморката.

КРАЙ

95

Ако разполагаш с ракетомети „Калашников ЗМ“, единственото оръжие, което може да изравни шансовете на един обикновен пехотинец с тези на пилота на боен глайдер, можеш да преминеш на #74.

Ако нямаш такива тежки оръжия, продължаваш на #87.

96

Поредният удар на боеца ти като по чудо попада право в главата на Муджина и по невероятен начин слага край на двубоя с един от най-опасните майстори на меча, който някога се е раждал в Орм. Ронинът умира с широко отворени очи.

Върви на #92.

97

Противниковите глайдери са „Nissan Rapier“, управлявани от оператори-хора.

Задачата на твоите оператори е да водят поединични схватки с противниковите машини, докато бъдат свалени до един.

Схватките се водят по правилата на Стандартна схватка с МПС.

Когато въздушната битка приключи, продължи на #87.

98

Сянката ти отново отскача назад и Муджина продължава да я преследва неотклонно, като ограничава пространството й за действие с широки сечащи удари. Скоро покривът свършва и боецът ти е принуден да направи нещо, за да спечели място.

Продължи на #99.

99

Ако решиш сянката да изчака атаката на Муджина до последния момент и да се опита да го изхвърли през ръба с някакъв рискован финт, премини на #94.

Ако подобен план ти се вижда твърде безразсъден, продължи на #72.

100

Дроидите ти удържат невероятна победа срещу смъртоносните глайдер-кръстосвачи на противниковата корпорация, която със сигурност ще остане в историята на корпоративните войни. Разбира се, всичко се дължи на правилните ти решения по разположението на войниците, които им дават шанс срещу по-добре въоръжените врагове.

Мини на #73.

101

След като изчакваш новите данни от спътниковите проучвания и свободните търговци на информация, разбираш следното:

Атаката на „Тайера“ срещу „Вулкан“ е протекла точно по план, без никакви грешки, и загубите на външната корпорация са незначителни. Към този момент Силата й е 70, а армията й се състои от 8000 пехотинци.

Продължи на #59.

102

Решението ти е неоправдано.

Наземните кръстосвачи на „Биотекс“ действително успяват да проникнат дълбоко в територията на Свободната зона, но това само ги откъсва от пехотата ти и става причина за окончателното ви поражение. Огромен брой външни обграждат разпокъсаните ти части и сломяват съпротивата им, като ги избиват до крак.

Неспирана от нищо, за около час армията на „Тайера“ достига до ЦМК на „Биотекс“. Верен на корпорацията, оставаш в сградата дори когато извънземните щурмоваци нахълтват вътре, като разстрелват всички ключови фигури.

КРАЙ

103

Външните напредват неумолимо като насекоми въпреки огромните си загуби и в един ужасен момент частите ти отстъпват пред натиска им и предприемат паническо бягство. Армията на „Тайера“ ги последва, без да губи бойния си ред, и за един час достига до кулите на „Биотекс“.

Верен на корпорацията, оставаш в сградата дори когато извънземните щурмоваци нахълтват вътре, като разстрелват всички ключови фигури.