Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 22

Робърт Блонд

КРАЙ

104

Задачата ти по отбраната на „Биотекс“ би се улеснила значително, ако разполагаше с някаква информация за атаката на противниците си, така че да охраняваш само най-вероятните им цели.

Ако искаш да използваш сенките си, за да получиш такава информация, мини на #120.

Ако предпочиташ да задържиш сенките при бойните си части, за да ги използваш като военна сила, иди на #112.

105

След като изчакваш новите данни от спътниковите проучвания и свободните търговци на информация, разбираш следното:

Атаката на „Тайера“ срещу „Вулкан“ сериозно се е отклонила от плана и извънземните командири са допуснали няколко важни грешки, в резултат на което загубите на външната корпорация са значителни. Към този момент Силата й е 45, а армията й се състои от 4500 пехотинци.

Продължи на #59.

106

След час сводките от отделните постове очертават умерено оптимистична картина: внезапната масирана атака на извънземните срещу територията на „Биотекс“ е посрещната от умело разпределените ти части така, че външната корпорация е претърпяла сериозни загуби.

Отбележи загубата на 20 точки Сила на „Тайера“ и смъртта на 1500 от пехотинците им.

Продължаваш на #60.

107

В момента, в който бойните ти части настъпват между първите сгради на Свободната зона, извънземните откриват огън и спират атаката им в зародиш. Трябва да признаеш, че разположението на противниковите бойни части е изключително подходящо и по всичко личи, че могат да ви задържат толкова, колкото поискат.

Отбележи загубата на 500 пехотинци и 20 оператори с оръжията и машините им.

Ако промениш формацията, прегрупирайки частите си в клин, иди на #65.

Ако се откажеш от атаката срещу Свободната зона, върви на #110.

108

Когато кървавата битка приключва, незадържаните ти от нищо войници нахлуват в Свободната зона и за няколко часа сравняват по-голямата част от нея със земята. Изпращаш пехотинците си да ЦМК на „Тайера“, за да унищожат сградата, а сенките ти се заемат с неприятното задължение да довършват тежко ранените противници.

Продължи на #62.

109

Броят на схватките, в които са въвлечени сенките ти, те убеждава, че си взел правилното решение. Подчинените ти предотвратяват поне десет опита за саботаж или директна атака срещу локални пунктове или болници на „Биотекс“ с цената на леки загуби.

Отбележи загубата на 10 сенки и продължи на #63.

110

Армията ти започва отстъпление, плътно следвана от извънземните, които поддържат непрекъснат автоматичен огън.

Ако се опиташ да изградиш стена от пехотинци, които да удържат противниците ви, докато операторите се организират за контраатака с наземните кръстосвачи, мини на #61.

Ако наредиш на хората си да продължат да отстъпват, като отвръщат на огъня в движение, иди на #69.

Ако заложиш на бързината на отстъплението, за да прехвърлиш частите си на по-подходяща територия, иди на #64.

111

Когато кървавата битка приключва, жилищният квартал е неузнаваем: по-голямата му част е сравнена със земята и отрупана с трупове на войници и обгорени машини и оръжия.