Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 20

Робърт Блонд

Избери кого ще пратиш срещу него (ако не разполагаш с асове, ще ти се наложи да използваш обикновена сянка) и продължи на #116.

89

Сянката ти отново отскача назад и Муджина продължава да я преследва неотклонно, като ограничава пространството й за действие с широки сечащи удари. Скоро покривът свършва и боецът ти е принуден да направи нещо, за да спечели място.

Продължи на #114.

90

Сянката ти се хвърля напред, като надава боен вик на свой ред, и като по чудо успява да блокира меча на Муджина, преди острието му да отдели главата й от тялото. По силата на инерцията, боецът ти продължава напред и пронизва противника си в гърдите с такава сила, че върхът на острието с пукот изскача откъм гърба му. Ронинът умира с широко отворени очи.

Премини на #92.

91

Сянката ти неуверено отстъпва крачка назад, като почти изгубва равновесие, и този миг на невнимание се оказва фатален за нея. Муджина скача напред, като развърта меча си и острото като лазерен лъч острие отделя главата на боеца ти от раменете, като слага край на схватката.

Корпорацията ти доблестно спазва правилата на двубоя и войниците ти не оказват никаква съпротива, когато глайдерите на „Нисан“ кацат на покрива на вашия ЦМК. Няколко бригади щурмоваци се заемат да изтърбушват сградата, като разстрелват всички дроиди от управляващата класа.

Самият ти плъзваш центъра на съзнанието си обратно в Кибспейс, внезапно изгубил интерес към Войната на Осморката.

КРАЙ

92

Когато уведомяваш управляващата класа на „Нисан“ за победата на избраника си над наемния им представител Муджина, глайдер-кръстосвачите им покорно кацат на улицата пред ЦМК на „Меганикс“ и операторите им излизат от тях с вдигнати ръце.

Победата е твоя.

Продължи на #73.

93

Глайдерите на противника изненадващо са атакували предните постове на „Меганикс“: локални пунктове и производствени центрове, разположени далеч от ЦМК на корпорацията и поради това по-слабо защитени. Следвайки общата инструкция, всички пехотни части на корпорацията в радиус от десет километра са се придвижили до мястото на сблъсъка и в момента дават някакъв отпор на вражеските изтребители.

Ако смяташ, че пехотинците ти трябва да останат по местата си и да продължат битката, мини на #86.

Ако мислиш, че е по-добре веднага да се изтеглят към ЦМК, като изоставят предните постове, прехвърли се на #80.

94

Боецът ти не успява да прецени разстоянието, изнервен от светкавичните атаки на Муджина, и когато разбира, че няма накъде да отстъпва, вече е късно. Жалкият му опит за финт завършва с това, че ронинът избива оръжието от ръката му, а следващият удар отделя главата му от раменете и тя полита от ръба на покрива. С това двубоят приключва.

Корпорацията ти доблестно спазва правилата на двубоя и войниците ти не оказват никаква съпротива, когато глайдерите на „Нисан“ кацат на покрива на вашия ЦМК. Няколко бригади щурмоваци се заемат да изтърбушват сградата, като разстрелват всички дроиди от управляващата класа.