Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 19

Робърт Блонд

Централният Мениджинг Корпус на твоята корпорация представлява висока кула на нивото на Равнината, която достига ниските етажи на Въздушния град. Откъм улицата тя е доста добре укрепена, но предстоящата въздушна атака никак няма да й се отрази добре.

Отбележи загубата на 10 точки Сила за корпорацията поради унищожаването на външните постове.

Ако имаш някакви глайдери в армията си, прехвърли се на #97.

Ако не разполагаш с такива, продължаваш на #95.

81

Битката между „Меганикс“ и „Нисан“ продължава по правилата на Стандартни бойни действия.

Ако твоята корпорация спечели, минаваш на #100.

Ако „Нисан“ излезе победител, очаква те #117.

82

Когато уведомяваш управляващата класа на „Нисан“, че не си готов да приемеш такова разрешение на конфликта, глайдерите им мигновено откриват огън.

Сам си го избра.

Премини на #81.

83

Сянката ти отскача назад и Муджина продължава да я преследва неотклонно, като ограничава пространството й за действие със смъртоносната плетеница на меча си. Скоро покривът свършва и боецът ти е принуден да направи нещо, за да спечели място.

Продължи на #114.

84

Ронинът се нахвърля върху боеца ти със сечащ удар отгоре надолу. Сянката хладнокръвно изчаква последния момент и като прикляква, се плъзва встрани и препъва атакуващия Муджина. Очите на самурая широко се отварят, когато вижда къде ще падне, и викът му ехти по целия път надолу до нивото на Улицата.

Премини на 92.

85

Боецът ти няма никакви шансове срещу един от най-добрите майстори на меча, който някога се е раждал в Орм. Последният удар на Муджина, нанесен с безмилостна прецизност, отделя главата на сянката от раменете и слага край на схватката.

Корпорацията ти доблестно спазва правилата на двубоя и войниците ти не оказват никаква съпротива, когато глайдерите на „Нисан“ кацат на покрива на вашия ЦМК. Няколко бригади щурмоваци се заемат да изтърбушват сградата, като разстрелват всички дроиди от управляващата класа.

Самият ти плъзваш центъра на съзнанието си обратно в Кибспейс, внезапно изгубил интерес към Войната на Осморката.

КРАЙ

86

Пехотинците ти се укрепяват, доколкото могат, и се опитват да водят битката с всички сили, но борбата им с тежковъоръжените противникови глайдери не дава почти никакви резултати.

Отбележи загубата на 1000 пехотинци на „Меганикс“ и 100 глайдера на „Нисан“.

Ако решиш да изпратиш подкрепления на андроидите си, за да продължат отпора срещу глайдерната атака, продължи на #118.

Ако вместо това им заповядаш незабавно да се изтеглят, за да предотвратиш по-нататъшни загуби, иди на #97.

87

Ако към този момент противниковата корпорация разполага с 650 или повече глайдер-кръстосвача, преминаваш на #81.

Ако „Нисан“ вече няма толкова машини, очаква те #75.

88

Когато уведомяваш управляващата класа на „Нисан“, че си готов да приемеш такова разрешение на конфликта, един от глайдерите им се издига към покрива на вашата сграда и от него слиза не друг, а Муджина: митичният боец, странстваща сянка, славата на когото се простира из цял Орм. Не ще и дума, представителят на „Нисан“ е изключително добре подбран.