Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 23

Робърт Блонд

Отзоваваш уморените си служители и изпращаш наличните си сенки, за да свършат едно от най-неприятните си задължения при военно положение: довършването на ранените противникови войници.

Продължи на #62.

112

По какъв начин ще организираш отбраната си?

Ще съсредоточиш наличната военна сила около ЦМК, като този път изведеш операторите си на външна линия — на #66.

Ще разпределиш бойните си части по отделните постове на „Биотекс“ в териториите, притежавани от корпорацията — на #106.

113

Намерението ти не беше точно такова, но битката продължава под формата на Стандартни бойни действия.

Ако „Биотекс“ спечели, мини на #108.

Ако „Тайера“ излезе победител, очаква те #103.

114

Ако решиш сянката да изчака атаката на Муджина до последния момент и да се опита да го изхвърли през ръба с някакъв рискован финт, премини на #84.

Ако подобен план ти се вижда твърде безразсъден, продължи на #79.

115

Без да се изправя, сянката се подпира на коляно и насочва меча си напред и нагоре в мига, в който Муджина се доближава за нова атака. Върхът на острието оставя плитка рана отстрани в ребрата му и ронинът отстъпва назад с леко изненадан вид.

Когато боецът ти се изправя, Муджина с рев се нахвърля върху него и мечът му се завърта толкова бързо, че се превръща в метално подобие на крилата на оса.

Ако мислиш, че тази атака може да бъде пресечена, върви на #90.

Ако смяташ, че е по-добре сянката ти временно да отстъпи, продължи на #83.

116

Боецът ти излиза на покрива и се изправя срещу легендарния Муджина, като умело скрива оправданото си притеснение. Ронинът, облечен в традиционни самурайски одежди, накланя присмехулно главата си встрани и посочва боеца ти с пръст:

— Готов ли си, малчо?

Сянката мълчаливо кимва. Муджина захвърля късия си меч встрани и посочва към краката на боеца ти, където лежи дълъг самурайски меч, подобен на неговия:

— Това е за теб. И да не си падаш по мечове, кодексът го изисква.

Сянката ти се навежда и в мига, в който пръстите му докосват дръжката на меча, Муджина изтегля собственото си оръжие и се нахвърля върху него.

Ако решиш боецът да отскочи, без да губи време в изваждане на меча, премини на #76.

Ако смяташ, че трябва да е готов с меча си на всяка цена, отиваш на #119.

117

Изходът от битката е напълно логичен. Тежковъоръжените глайдери на „Нисан“ се завъртат около сградата на твоята корпорация в мощна формация, която методично смила съпротивата на пехотинците ти за броени минути. Когато дроидите ти прекъсват ответния огън, глайдерите се издигат до покрива на ЦМК и стоварват на него няколко бригади щурмоваци.

Опитните сенки превземат сградата за броени минути, като разстрелват всички дроиди от управляващата класа.

Самият ти плъзваш центъра на съзнанието си обратно в Кибспейс, внезапно изгубил интерес към Войната на Осморката.

КРАЙ

118

Изпращаш всичките си налични пехотинци по предните постове и това се оказва съдбоносна грешка. Противниковите глайдери се разделят на групи и докато някои от тях продължават да отвличат огъня на защитниците ти, като громят постовете, други се отправят право към незащитения Централен Мениджинг Корпус на „Меганикс“ и стоварват на покрива му няколко бригади от щурмоваци.