Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 18

Робърт Блонд

Продължаваш на #142.

74

За успешен изстрел, който сваля един от противниковите глайдери, са ти необходими 9 точки от Технически статус и Шанс на стрелеца. Дроидите ти имат право само на един изстрел, защото след първия проследяващите системи на бойните глайдери ги откриват и унищожават с картечен огън.

Когато престрелката приключи, продължи на #87.

75

Докато дроидите ти трескаво тичат към определените позиции, глайдерите на противника се завъртат около сградата на ЦМК в мощна формация, но не откриват огън. Вече си готов да се гмурнеш дълбоко в Кибспейс, за да провериш причината за странните им действия, когато през виртуалното пространство към теб плъзва официално съобщение от управляващата класа на „Нисан“. Преведено на нормален език, то гласи:

„И двамата знаем, че една битка сега би завършила с победа на нашата корпорация, защото сме много по-добре въоръжени. Трябва да признаем обаче, че ще претърпим сериозни загуби, които бихме искали да избегнем. Затова имаме удоволствието да Ви предложим дуел по древните правила на корпоративния кодекс — двубой между наш и Ваш избраник, който да реши цялостния изход от битката.“

Центърът на съзнанието ти е изненадан. „Нисан“ действително е корпорация с дзен-философия и от нея при нормални обстоятелства биха могли да се очакват подобни странни действия. Но да заложат всичко на карта точно сега, когато печелят битката?

Ако решиш да приемеш поканата за дуел, мини на #88.

Ако смяташ, че нещо не е наред и отхвърлиш предложението в полза на директните бойни действия, иди на #82.

76

Боецът ти се претъркаля назад, като Все пак успява да вдигне меча, и в следващия миг острието на Муджина издрънчава по бетонния покрив там, където се е намирала главата му.

Ако смяташ, че сянката трябва да продължи да отстъпва, мини на #89.

Ако решиш да използваш момента, за да дадеш някакъв отпор, иди на #115.

77

Контраатаката на сянката е изключително несполучлива. Когато замахва към Муджина, ронинът с весело презрение блъсва острието на меча й встрани и я пронизва, за щастие несмъртоносно.

Дали трябва да нанесе удар, за да прекъсне серията на противника си — на #78.

Или може да си позволи още отстъпление, за да изчака по-удобен момент — на #91.

78

Сянката ти замахва с все сила и Муджина е принуден да спре атаката си, за да отрази удара. Преди боецът ти да успее да се окопити обаче, проклетият ронин отново се нахвърля срещу него, като го изблъсква към ръба на покрива с широки сечащи удари.

Продължи на #99.

79

Когато вижда къде се намира, сянката ти решава да не рискува и отстъпва странично, вдигнала меча си пред лицето.

Двубоят с Муджина продължава по правилата на Стандартна схватка. Ето данните му:

Издръжливост: 18–8.

Физически статус: 8.

Ако боецът ти победи, минаваш на #96.

Ако Муджина надделее, отиваш на #85.

80

Приоритетната ти заповед достига светкавично до командирите на всички части и те предприемат организирано отстъпление, като изоставят постовете на „Меганикс“. Глайдерите се забавят, докато ги унищожат, точно според очакванията ти, и пехотата ти успява да се изтегли до ЦМК на „Меганикс“ без никакви загуби.