Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 17

Робърт Блонд

Атаката на „Тайера“ срещу „Вулкан“ е протекла без фатални грешки и загубите на външната корпорация са малки. Към този момент Силата й е 60, а армията й се състои от 6500 пехотинци.

Продължи на #59.

68

Както знаеш, противниковите бойни части се намират в Свободната зона, квартала на извънземните, който на практика е притежаван от „Тайера“. Битката на тази територия определено няма да е от лесните, защото не можеш да бъдеш сигурен дали цивилните външни няма да се намесят, атакувайки в тила на армията ти.

Войската на „Биотекс“ предпазливо доближава Свободната зона и спира пред наземната магистрала, която я отделя от останалата част на Орм, като очаква по-нататъшните ти заповеди.

Ако решиш да нападнеш квартала на „Тайера“ в широк фронт, мини на #107.

Ако смяташ, че клинообразната формация, насочена дълбоко към ЦМК на външната корпорация, е по-подходяща, иди на #65.

69

Наземните ти кръстосвачи действително успяват да се измъкнат от прииждащите пехотинци на „Тайера“, но пехотата ти претърпява тежки загуби, докато най-сетне се озове на безопасно разстояние и успее да се прегрупира.

Отбележи загубата на 2000 пехотинци и оръжията им.

Продължи на #113.

70

Подозренията ти се оказват напълно оправдани. Веднага след рухването на „Тайера“ следва масова вълна от саботажи и директни атаки срещу териториите на „Биотекс“, която струва доста на корпорацията.

Решаваш все пак да изпратиш сенките си, макар и вече да е късно.

Отбележи загубата на 15 точки Сила.

Мини на #109.

71

„МЕГАНИКС“ СРЕЩУ „НИСАН“

Анализът на стратегическото състояние на противниковата корпорация не дава обнадеждаващи резултати. „Нисан“ е излязла от битката си с „Тошиба“ с минимални загуби: едва 200 глайдер-кръстосвача с операторите им и 20 точки Сила.

Положението на „Меганикс“ се утежнява от разликата в състава на бойните звена на двете корпорации: поради неизмерно по-голямата си мобилност хората на „Тошиба“ винаги ще имат предимството на изненадата, въпреки точните ти прогнози от Кибспейс.

Преди да успееш да предадеш дългосрочния си план за действие на служителите си, до теб достига информацията за първата офанзива на „Тошиба“.

Върви на #93.

72

Когато вижда къде се намира, сянката ти решава да не рискува срещу доказано бързия си противник и отстъпва странично, вдигнала меча си пред лицето.

Двубоят с Муджина продължава по правилата на Стандартна схватка. Ето данните му:

Издръжливост: 18–8.

Физически статус: 8.

Ако боецът ти победи, минаваш на #96.

Ако Муджина надделее, отиваш на #85.

73

След като „Меганикс“ преминава във владение на всички бивши територии на победената противникова корпорация, се заемаш да провериш информационните си източници, за да разбереш как върви Войната на Осморката.

Резултатите от бойните действия продължават да те изненадват. Оказва се, че в сблъсъка между гиганта „Биотекс“ и строителната корпорация „Вулкан“, управлявана от Седемте дракона на Орм, „Вулкан“ е спечелила въпреки по-малката си армия.

Това означава, че тя ще бъде противникът на твоята корпорация в последната битка, която ще реши кой да бъде едноличният господар на Орм.